MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
For Crying Out Loud


Bookmark

Data

Released Svibanj 2017
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock / Neo-Psychedelia / Electronic rock
Dodano Utorak, 04 Srpanj 2017
Žanr Pop-Rock
Length 51:03
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2017
Država Europa
Etiketa Columbia / Sony Music
Catalog Number PARADISE95 / 88985418012
Edition details objavljeno: 5.5.2017.; produkcija: Sergio Pizzorno; snimano: 2016. – 2017. - The Sergery (Leicester), RAK Studios (London) i The Strongroom (London)
Tags Columbia Sony Music Sergio Pizzorno Kasabian

Review

Od 2014. i izlaska njihovog prethodnog albuma, „48:13“, Kasabianu je naoko sve išlo od ruke. Iste godine su ostvarili san svakog otočkog glazbenika headlineanjem Glastonbury festivala, a nekoliko godina kasnije se ostvarilo ono što nisu mogli sanjati ni u najluđim snovima, njihov ljubljeni Leicester City je osvojio naslov prvaka Engleske. Stoga ne čudi što na novom albumu, „For Crying Out Loud“, nema više paranoičnih „We're being watched by Google“ tekstova, već od prve note album predstavlja jedno veliko slavlje njihove 20godišnje karijere.

Nema dileme tko je „kralj“ u uvodnoj „Ill Ray (The King)“, praćen garage-rock riffovima pjevač Tom Meighan pomalo Gallagherovski arogantno upituje slušatelja kako se to zove njegov bend ako mu se usuđuje obraćati, a kad ne dobije odgovor samo dobacuje „Go fetch me a milkshake and don't forget the straw“. Najavni singl albuma, „You're In Love With A Psycho“, pokazuje drugi cilj koji si je četvorka iz Leicestera zacrtala novim albumom: Stvoriti ogromnu kolekciju stadium-rock refrena kojima će si osigurati godine headlineanja festivala diljem svijeta. Koliko su u tome uspjeli ćemo moći procijeniti već za malo više od mjesec dana kad će zatvoriti zagrebački INmusic festival.

Na „Twentyfourseven“ Kasabian su najžešći što su bili još od svojeg megapopularnog istoimenog debi albuma, „Good Fight“ je throwback na album „Velociraptor“ i njegove lakše ljubavne pjesme, dok je „Wasted“, jedan od vrhunaca albuma, ljetni hit stvoren za zajedničko pjevanje s publikom na festivalima, a „Comeback Kid“ je na ovom albumu ono što je „stevie“ bio na „48:13“, pjesma koja će postati centar njihovih live nastupa.

Da su spremni i na povremene rizike pokazuje disco glazbom inspirirana „Are You Looking For Action?“, koja sa svojih preko osam minuta ipak traje malo predugo te djeluje isforsirano tijekom druge polovice. Još jedna manje tipična Kasabian pjesma je „Sixteen Blocks“, koja bi u ogoljenoj verziji, zvučala kao da je preuzeta s albuma The Lumineersa.

„Bless This Acid House“ je najavljena kao najbolja pjesma koju je gitarist i tekstopisac Serge Pizzorno ikad napisao i kao takva će sigurno potaknuti brojne nesuglasice među fanovima benda, ali nema dileme da je riječ o jednoj od najboljih pjesama na albuma te potpuno otkačenoj kolekciji rock stereotipa. Završna, akustična, „Put You Life On It“ možda nije jednako dobra kao klasik Beatlesa „Let It Be“, kako ju je Meighan opisao u intervjuu s NMEjem ranije ove godine, ali je fantastično isproducirana te predstavlja odličan kraj albuma koji obilježava povratak Kasabiana u top formi. Jedina prava zamjerka albumu je da će se bend morat ozbiljno potruditi da nađe goru sliku za naslovnicu njegovog nasljednika.

Janko Sladović

Hits 2035
Velociraptor! « Velociraptor! Kasabian Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima