MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bronca


Bookmark

Data

Released Studeni 2019
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Četvrtak, 28 Studeni 2019
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2019
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Edition details objavljeno: 25.11.2019.
Tags Menart Les

Review

Bronca, prvijenac grupe Les, je album koji je svojevrsna nesvjesna posveta radu i djelu Damira Urbana, jer je zvuk benda i vokal frontmena Tvrtka Hopeka na tragu uradaka poznatog Riječanina. Hopek u svojoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Album obiluje bogatim instrumentalnim podlogama, distorzirane gitare ovdje zvuče mekano i melankolično, bas dionice su nenametljive, a kroz sve je provučena melodija gudačkih instrumenata koji me podsjećaju na glazbu grupe Ashes You Leave. Tekstovi pjesama su, za razliku od instrumentalne podloge, zahtjevni i za moj ukus pomalo teški za uho. Možda najupečatljivija pjesma na albumu je naslovna “I srce ti” čiji početak svojim zvučnim zidom pomalo šokira slušatelja i najavljuje atmosferu ostatka albuma. Vokal benda u ponekim dijelovima voli bježati u falsetto, koji možda zvuči dobro uživo, ali mišljenja sam da na ovako melankolično postavljenom albumu, zahtjevnom za slušatelja predstavlja suvišan dodatak.

Vjerujem da će Les s ovim djelom dobro proći u izvedbama uživo i kućnoj kolekciji poznavatelja frontmenovog kazališnog opusa, ali koncept albuma nije baš namijenjen slušanju u radio eteru.. No možda griješim.

Mihael Španić

Hits 585

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42