MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Karmacode


Bookmark

Data

Released Ožujak 2006
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Gothic metal / Symphonic black metal
Dodano Nedjelja, 24 Travanj 2011
Žanr Metal
Length 47:19
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2006
Država Europa
Etiketa Century Media / Dallas Records
Edition details Producent: Waldemar Sorychta.
Tags Lacuna Coil Century Media Dallas Records

Review

Iz zemlje tijesta, pizza i ulja za kosu dolazi opaki šesterac i njihov četvrti album da napravi reda na gothic/heavy/metal nebu. Sa ženskim vokalom a la Tarja Turunen iz Nightwish taj pakleni naum bi im mogao i uspjeti.

Uostalom, Lacuna Coil je, kao sastav, dvije godine stariji od dotičnih finskih prvoboraca. Nastali su godine 1994. kada je Nirvana u njihovom Milanu odsvirala posljednji kompletni koncert ikad, prije razrjeđenja sivih moždanih stanica krupnom sačmom 08. travnja te iste godine. Od tada ide već dvanaesta godina i Lacuna Coil (što inače znači «prazna spirala» ili još pjesnički slobodnije – spirala bez kraja) su do Godine Gospodnje '06. snimili dva EP-ja i četiri dugosvirajuća uratka ako računamo i temu ovog skromnog osvrta.

Svirali su i s carem trash-horora, Rob Zombiejem pa na Ozzfestu te sa Metallicom i Toolom na festivalu u engleskom Donningtonu. A kada nisu na festivalima pišu pjesme sa naslovima poput «krhka», «do ruba», «u meni» (bez perverznih primisli Cijenjeni čitatelju™) i «bez straha», znači klasične gothic teme koje ovdje egzistiraju u harmoničnom duelu ženskog i muškog vokala pod nazivima Cristina Scabbia i Andrea Ferro. Znači opet se sve svodi na dijalog među spolovima, mada su oba spola u ovom slučaju pod određenim slojem pudera.

Album od trinaest skladbi zatvara obrada Enjoy the Silence od Depeche Mode i nije uopće loša, ali postavlja se jedno univerzalno pitanje koje prožima bit cijelog univerzuma: je li svijetu potrebna još jedna obrada Depeche Mode? Cijenjeni čitatelju™ dobro razmisli na ovo pitanje prije nego što odgovoriš.

Antonio Hadrović

Hits 1344
Lacuna Coil Albumi Kronologija Shallow Life » Shallow Life

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42