MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Manntra
Žanr Rock
Grad Umag / Rijeka / Zagreb
Država Hrvatska
Aktivan od 1.7.2011. -
WEB http://www.manntra.hr/
Tags Manntra

Bookmark

  • Manntra je kao vizija, nastala 2011 godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi).

    Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to sa elementima folk i etno glazbe. Tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali "Balkanski Rock".

    Manntra je krajem ljeta stavila strojeve u pogon i počela rad na pjesmama, nakon čega je uslijedio prvi nastup na događaju "Dan Nula" koji je bio odlično prihvaćen, što je bendu dalo potvrdu za daljnji rad.

    Horizont (2012.)

    Nakon dovršavanja materijala za album, bend je odlučio i započeti sa snimanjem. Produkciju potpisuje Marko M. dok su u snimanju sudjelovali i Žare Pak i Matej Pečaver. Album je dalje slan na mastering u Lasource Studios u Parizu.

    U međuvremenu, bend je snimio spotove "Kiša" i „Horizont“ u suradnji s Draženom Zeljkovićem, s kojima su se predstavili javnosti i bili odlično prihvaćeni. Koncerti diljem države i rotacija singlova na glazbenim kanalima i radijima pripremili su javnost na izlazak albuma "Horizont".

    Album Horizont je izdan u suradnji Kontra Promocije i Spona Musica, i našao je mjesto na policama glazbenih trgovina, gdje je rasprodan, unatoč tome što je bend omogućio i potpuno besplatan download sa službenih stranica Manntre.

    U međuvremenu, bend se našao ojačan za još jedno ime, kada se live glazbenik Marko P. (gitare i back vokali) pridružio bendu kao član stalne postave, čime je bend došao na novu razinu, glazbeno i scenski.

    Paralelno sa uspješnim nastavkom live nastupa, bend je snimio i treći spot za prvi album, single pod imenom „Nebitna“ u suradnji sa Matejom Tomažinčič, Lukom Kaše i Draženom Zeljkovićem.

    Nakon dovršavanja promocijske turneje za Horizont gdje pune većinu klubova diljem države i dijele pozornicu sa velikim imenima domaće scene u prosincu 2013-e, bend ponovno ulazi u studio i potpisuje i ugovor s Croatia Recordsom.

    Venera (2015.)

    Kao predstavljanje aktivnog rada u studiju, bend snima i 2 spota za singlove sa drugog albuma, pod imenima "Mornar" i "Vila" koji postaju svojevrsni uvod ljudima u zvuk sa nadolazećeg albuma i miljenici publike. Spotovi su snimljeni u ponovljenoj suradnji sa Matejom Tomažinčić, Lukom Kaše i Draženom Zeljkovićem, pa zatim u suradnji sa Markom Duplišakom i Hieronimom Vilarom.

    U 2015. godini, u Zagrebu je snimljen spot za singl "Put" u režiji poznatog redatelja Filipa Filkovića Philatz-a i uz suradnju Luke Vucića, koji je predstavljao uvertiru pred izlazak albuma "Venera" najavljenog za 26. 2.

  • Posljednji studijski album bend je objavio 13. rujna 2019. godine.

    Manntra su:
    Andrea Kert - Bubnjevi
    Zoltan Lečei - Bass
    Marko Matijević Sekul - Vokal, Gitara i Synth
    Marko "Pure" Purišić - Gitara

    Izvor: Manntra.hr

Albumi (6)
Songs (68)
# Song
Hits 2138

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima