MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2022
Format Albumi
Vrsta / Delta blues / Modern Acoustic Blues / Regional Blues / Modern Electric Blues / Traditional Blues
Dodano Četvrtak, 07 Srpanj 2022
Žanr Blues
Length 40:07
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2022
Država SAD
Etiketa Alligator Records
Catalog Number ALCD 5009
Edition details objavljeno: 3.6.2022.; producenti: Gary Vincent i Henri Musselwhite
Tags Charlie Musselwhite Alligator Records Gary Vincent

Review

Pred nama je ekskluzivno izdanje "Mississippi Son", koje upravo danas, 3. lipnja objavljuje jedna od najpoznatinijih blues diskografskih kuća, čikaška Alligator Records. Naravno da i za ovu ekskluzivnu promociju možemo zahvaliti radijskom promotoru ove izdavačke kuće Timu Kollethu. I da, naravno, nisam zaboravio; ponosni potpisnik i vlasnik ovog albuma je Charlie Musselwhite.

Tko što ne zna ili nije upoznat, kada je u pitanju glazbenik njegova kalibra. Ovaj put pred nama je poseban album. Zašto ? Pa mi sve znamo, Charlie pjeva, svira usnjak i sve je pod kontrolom, ali zapravo priča sada ima posebnu konotaciju jer Charlie na ovom albumu svira gitaru, koju nije svirao od svojih mladih dana.

Charley Patton je definitivno jedan od njegovih glazbenih heroja, koji su itekako uobličili njegovo glazbeno biće. I to, naravno, nije sve, jer isto tako 2020. godine s Elvinom Bishopom snima album koji ne samo da je osvojio Grammyja, već je postigao ono što su svojim suradnjama tipa: gitara-vokal – usnjak davno činili Muddy Waters i Little Walter ili Johnny Shines i Big Walter Horton. Radi se o čistoj blues baštini koja u svom ozračju tradicionalizma zvuči naprosto senzacionalno!

S druge pak strane, Charie Musselwhite uvijek je bio otvoren za suradnju i radio je s drugim glazbenicima, od Toma Waitsa, Eddie Veddera, Bena Harpera, Johna Lee Hookera, Bonnie Raitt, The Blind Boys of Alabama do INXS-a, Cyndi Lauper i, naravno, mnogim drugim. 2010. godine ušao je u "The Blues Foundation’s Blues Hall Of Fame", itd… Charlie Musselwhite je glazbenik kojeg definitivno ne treba posebno predstavljati. On je istinsko oličenje bluesa u svom njegovom značenju.

Upravo to i dokazuje svojim zadnjim albumom "Mississippi Son". Charlie zatvara svoj puni blues krug i vraća se na Deltu Mississippija u kojoj nam bez imalo muljanja poručuje: Blues tells the truth in a world that’s full of lies.

Svakako na kraju treba napisati da sve što čujete na ovom albumu, za to su ''krivi'': Charlie Musselwhite (gitara, vokali i usna harmonika), Ricky “Quicksand” Martin (bubnjevi) i Barry Bays (akustični kontrabas)

Phuuu, koliko istine u ovim riječima. Mnogima je dovoljno samo ukazati na činjenicu da Charlie Musselwhite ima novi album, "Mississippi Son", i to je to, svi znaju što im je činiti. Naravno, ako su ufurani u ovu priču.

Evo kako to drugi čuju: Charlie Musselwhite breathes passion. - DownBeat
Superb, original and compelling...Charlie Musselwhite, with unabashed excellence, sets the standard for blues. - Rolling Stone

Dok u press materijalima stoji: Through his evocative vocals, masterful harmonica playing, and note-perfect Southern country blues guitar, Charlie Musselwhite, on Mississippi Son, leans forward and delivers the blues’ honest truth. I to je to!

Mladen Lončar - Mike

Hits 899

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiOtprilike ovako opet nastupili u svom gradu


Tihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače