MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Sunce se ponovo rađa

Bookmark

Data

Released 2008
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock
Dodano Nedjelja, 09 Listopad 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Tags

Review

 

Massimo je 2004. izdao album naziva Vještina, bio je to album u potpunosti sastavljen od obrada, 2006. uslijedio je nastavak, Vještina 2, koja je uz obrade sadržala i neke autorske pjesme. Sad je 2008. godina i u izdanju Aquarius recordsa izašao je novi Massimov uradak. Nakon Vještine 2, koja je bila svojevrsna najava Massimova novog, u potpunosti, autorskog albuma, eto nas opet na početku, Sunce se ponovo rađa.
 
Na albumu se nalazi 11 pjesama čije tekstove potpisuju Arsen Dedić, Aljoša Šerić, Lea Dekleva i drugi. 
 
Sunce se ponovo rađa pjesma je po kojoj cijeli album nosi naziv i kamen temeljac koji je odredio i ton cijelog albuma. Massimo je u posveti napisao: Moj guru Arsen je rekao: „Napisat ću ti pjesmu koja će zračiti vedrinom, dosta je težine i ozbiljnosti“. Napisao je kompoziciju Sunce se ponovo rađa i njome odredio kojim ćemo se, od bezbroj mogućih puteva, kretati, a dobili smo i naslov albuma“.
 
Pa krenimo redom. Ljubav, patnja, nada, posvećenost ženi, potpora… glavne su preokupacije ovog albuma. Prva pjesma na albumu je Traži me, nju, uz pjesmu Sunce se ponovo rađa, potpisuje Arsen Dedić. Pjesma je to više recitatorska, baš u Arsenovom stilu, no i Massimo se odlično snašao.
 
Naslovna pjesma, Sunce se ponovo rađa, četvrta je pjesma po redu na albumu. To je dakle ta pjesma koja je najavila sve ljubavne uspone i padove, sve te nježne osjećaje, intimno otvaranje publici koji su glavna preokupacija cijeloga albuma. Pozitivna poruka odaslana je kroz baladične zvukove, a Massimo nježnim glasom prati te blage ritmove. 
 
Pjesma Bilo gdje, nakon Traži me, djeluje jednostavnije, otvorenije, lakša za prihvatiti već na prvo slušanje, a pjesme Ljubav i Boje u potpunosti nastavlja njezin stil i pristup. 
Zar više nema nas, na neki je način prijelomna pjesma albuma. Već se kroz prve taktove čuje čiji je autorski rad, suradnja s Nenom Belanom osjeti se u svakom tonu, sva ova ozbiljna i teška tematika savršeno je upakirana u malo brži ritam. Zanimljiva je, s te strane, i pjesma Moje da i moje ne, koju potpisuje Kaliopi Bukle. Interesantno je poslušati pjesmu koju je napisala Kaliopi, u koju je u potpunosti upisan njezin stil, u Massimovoj izvedbi. 
 
Vjerujem da će dosta ovih pjesama pronaći svoje mjesto na radiju, a i uhu slušatelja. Nekima možda ne već na prvo slušanje, ali sa svakim novim preslušavanjem otvarat će se i otkrivati neka njihova nova zanimljivost i ljepota.
 
Ana Dorić
Hits 1055
Vještina II « Vještina II Massimo Albumi Kronologija Massimo Sings Sinatra » Massimo Sings Sinatra

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42