MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
At the Movies: Soundtrack Hits

Bookmark

Data

Released Veljača 2007
Format Kompilacije
Vrsta Soul / Singer-songwriter / Contemporary Pop/Rock / Adult Contemporary / Album Rock / Blue-eyed soul
Dodano Utorak, 17 Listopad 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:14:35
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2007
Država Europa
Etiketa EMI
Catalog Number 00946 3 84224 2 6
Edition details objavljno: 12.2.2007.; producenti: Van Morrison, Roger Waters, Nick Griffiths, Paddy Moloney, Robbie Robertson, Dick Rowe i Ted Templeman; snimano: 1983. - 2006.
Tags Van Morrison EMI Ted Templeman Dick Rowe Robbie Robertson Paddy Moloney Nick Griffiths Roger Waters

Review

Van Morrison je odličnim kompilacijskim albumom At The Movies - Soundtrack Hits zaslužio promotivni prostor na web portalu Svijet glazbe. Album je 12. veljače izdala diskografska kuća EMI, dok je kod nas to učinila Dallas Records.

Budući da sam nedavno promovirao sjajan koncertni album legendarnog Van Morrisona - Live At Austin City Limits Festival, koji je bio održan i snimljen u Zilker Parku, Austin, Texas, USA 15-og rujna 2006. godine, a u izdanju Exile Productions Ltd.; činilo mi se da ću osjetiti određeno zasićenje. No, to se nije dogodilo... Zašto?

Na prvom mjestu za to je zaslužna Morrisonova glazba, koja svojom prezentacijom izaziva snažnu vizualnu percepciju. Energični ritmovi, složena struktura pjesama sa izraženom poetičnošću jednostavno izazivaju veliku uporabljivost njegove glazbe u funkciji filma, ali i obrnuto.

Dakle, kompilacija At The Movies - Soundtrack Hits sastoji se od njegove glazbe iz filmova ili glazbe inspirirane filmovima. Na albumu se nalaze: Days Like This s istoimenog Morrisonovog albuma iz 1997. soundtrack iz filma "Bolje ne može" Jamesa L. Brooksa, Hungry For Love s albuma "Wavelenght" iz filma "Oficir i džentlmen" Taylora Hackforda; Someone Like You nalazi se na čak dva filma: "Dnevnik Bridget Jones" i "Francuski poljubac"; Irish Heartbeat, koju je Morrison snimio u suradnji s The Chieftainsima dolazi iz filma "The Matchmaker", čija je radnja, naravno, smještena u Irsku.
Ukoliko se distanciramo od ovog projekta tzv. kompilacije hitova sa soundtracka, album "At The Movies" je zapravo Morrisonov "best of". Zašto?

Dovoljno je samo baciti pogled i odmah nam je jasno: ma gotovo svi njegovi hitovi su tu: Brown Eyed Girl sa soundtracka "Rođen 4. srpnja", Baby Please Don"t Go je iz filma Dobro jutro Vijetname, Moondance slušamo u "Američkom vukodlaku u Londonu", Wild Night u "Thelmi & Louise", a Have I Told You Lately"nalazi se na soundtracku "Jednog lijepog dana". Pored svega tu su i nezaobilazna Gloria, te suptilno izvedena DominoInto The Mystic - sve hit do hita.

Dvije možda i najzanimljivije pjesme potječu iz dva filma Martina Scorsesea – pjesma Caravan iz legendarnog "The Last Waltz" (izvrsna dokumentarna snimka posljednjeg koncerta The Banda), te Comfortably Numb iz svježeg i, kao što svi već znaju, jedinog filma za kojeg je Martin Scorsese dobio Oscara za režiju - a to je film "Preminuli". Snimka je to iz 1990. godine s live izvedbe albuma "The Wall" koju je Roger Waters uz zaista impozantnu i elitnu plejadu gostiju održao u Berlinu nakon rušenja Zida. Na kraju, za sve tvrdokorne i žestoke fanove Van Morrisona tu su još nikad prije objavljena live verzija Moondancea, te nova snimka Brown Eyed Girl. Ovo bi trebao biti unikatni raritet i mamac za fanove koji već imaju sve što je objavio Van Morrison.

Odlični kompilacijski album "At The Movies - Soundtrack Hits" izvrsnog, osobitog i jedinstvenog glazbenika Van Morrisona jednostavno preporučujem. Čista klasika!!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 507
Van Morrison Kompilacije Kronologija Still on Top: The Greatest Hits » Still on Top: The Greatest Hits

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42