MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Sinead O'Connor
Žanr Pop
Grad Glenageary, County Dublin
Država Irska
Aktivan od 1986. - aktivna
WEB www.sinead-oconnor.com
Tags

Bookmark

Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 6. prosinca 1966.) je Irska pjevačica i skladateljica, dobitnica nagrade Grammy.

O'Connor je rođena 6. prosinca 1966. u Dublinu. Ona je jedno od petero djece Jacka i Marie O'Connor. Njen brat Joseph O'Connor je sada ugledni romanopisac. Jack i Marie, koji su vrlo rano ušli u brak, vodili su problematičnu vezu, što je rezultiralo prekidom kad je O'Connor imala samo 8 godina. Troje starije djece je otišlo živjeti s majkom, gdje su, kako O'Connor tvrdi, bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju.

1979. O'Connor napušta svoju majku i odlazi živjeti s ocem i njegovom novom suprugom. Od 15. godine školuje se u Grianán Training Centre kojeg su vodile Sestre milosrdnice. O'Connor je tu na neki način i napredovala, pogotovo u pisanju i glazbi, ali se često bunila protiv nametnutog sklada.

Jedna od volonterki u Griananu je bila sestra Paula Byrnea, bubnjara u bendu In Tua Nua, koja je čula O'Connor kako pjeva "Evergreen" Barbre Streisand, te je odmah prepoznala njen talent. O'Connor je s bendom snimila pjesmu "Take My Hand", ali su članovi benda smatrali da je ipak premlada da bi im se priključila (tada je imala samo 15 godina). 1983. godine otac ju šalje na školovanje u Waterford (Newtown School) gdje O'Connor razvija svoj talent uz pomoć i podršku nastavnika irskog jezika, Josepha Falveya. Ona snima četiri demo pjesme među kojima su dvije koje je ona sam napisala. Te pjesme će se kasnije pojaviti na njenom prvom albumu.

Izvor:
Wikipedia

Albumi (3)
Songs (64)
# Song
Hits 2064

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42