MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Karta do prošlosti


Bookmark

Data

Released Svi 2019
Format Albumi
Vrsta Hard rock / Classic Rock / Contemporary Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 25 Studeni 2019
Žanr Rock
Length 51:59
Broj diskova 1
Edition date Svi 2019
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Catalog Number CD 6087037
Edition details objavljeno: 31.5.2019.; produkcija: Branimir Jovanovac - Bani; snimano: studio MAK, Gradište
Tags Croatia Records Opća opasnost Branimir Jovanovac - Bani

Review

Usporedo s proslavom 27. rođendana benda, Opća Opasnost je publici predstavila novi studijski album, "Karta do prošlosti".

Album otvara naslovna pjesma s albuma, i sprvim riffom i polusimfonijskim uvodom, mislio sam da je ovo jedan zaista sjajan rock album, no...

Planirao sam odraditi recenziju "track by track" kako obično to preferiram, no nakon 4 pjesme ne bi imalo smisla s obzirom da je album stvoren od nekoliko "istih" pjesama. Secirat ćemo to na tri stupca:

U prvom stupcu imamo neizbježne rock balade, doduše manje ih je nego na prošlim albumima ("Sad mi reci", "Da je Bog dao"). U drugom stupcu su tu malo "žešće" ljubavne pjesme ("Bivše ljubavi, "Zbogom anđele", "Vrati se"..), dok u su u trećem stupcu pjesme koje bi svaki ozbiljniji rock band eventualno ponudio kao bonus pjesme jer umjetničku stranu nemaju ("Kriva si", "Gubim tlo pod nogama", "Pusti me na miru"). Ne mogu reći da neke pjesme nisu kvalitetne, naime produkcija je vrhunska. Izdvojio bih "Vuk Samotnjak" i "Bivše ljubavi" kao instrumentalno stvarne dobre pjesme, međutim za bend koji je na sceni skoro trideset godina tekstualno je to jako slabo. Padaju suze, pati se, zazivaju se anđeli, ljubav je slijepa i slične besmislice koje bih očekivao od nekih teen zvijezda, a ne od renomiranog benda kao što je Opća Opasnost.

Mario Vestić napisao je sve pjesme na albumu, i čovjeku treba skinut kapu (dok je njegov bend Galdaria prilično zanemaren) jer čovjek radi najbolje što može. Problem benda je što jednostavno ne može ili ne želi uvidjeti da su snimili album s 4 pjesme, karikirano.

No, nije sve tako crno, Opća Opasnost se može pohvaliti time da su od legendarnih rockera postali "kućanski rock" kojeg najčešće slušamo na radiju kad se zavrti neki singl dok se bavimo kućanskim poslovima.

Dražen Plukavec

Hits 665
Rocker to sam ja « Rocker to sam ja Opća opasnost Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42