MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Koncentrat


Bookmark

Data

Released Prosinac 2005
Format Kompilacije
Vrsta Pop rock
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 2:34:26
Broj diskova 2
Edition date Prosinac 2005
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Catalog Number 2CD 5657002
Tags Parni valjak Croatia Records

Review

Upravo danas, 31. prosinca 2005. godine trebala bi se završiti priča duga punih 30. godina. Danas će se na Jelačić placu Parni Valjak oprostiti od svoje aktivne karijere i vjerne publike, velikim koncertom. Za sve one koji neće ili nisu uspjeli nazočiti njihovim oproštajnim koncertima Croatia records izdala je dvostruki cd sa pjesmama, bolje kazati hitovima pod nazivom Koncentrat.

Moj osvrt na album Koncentrat pišem baš namjerno danas, kako bih se na najljepši način oprostio od Parnog Valjka. Moram napisati i ovo: kada su tamo dalekih 70ih godina prošlog stoljeća započinjali svoju karijeru, sigurno nisu ni sanjali da bi mogli doživjeti ovo danas. Tada ama baš nitko nije ni pokušavao podržati bend koji kopira Stonese, njihova prva singlica naprosto je popljuvana od svih tada eminentnih glazbenih kritičara. Neki od njih, to danas jednostavno javno priznaju, a oni drugi naprosto se prave, kao da se ništa nije ni dogodilo. Kakvo licemjerje!!!

Parni Valjak je tada bio poligon na kojem su razno razni "kritičari" veleumno predviđali samo jedan singl i eventualno jedan album, koji svojom kvalitetom neće nikoga ugroziti, pa stoga, zašto ne pustiti tamo neke "purgere" da drmaju tamo neki svoj rock ili film. Naravno, svi smo svjedoci kuda je ta priča otišla, kako se razvijala i na kraju kako se trijumfalno završava.

Parni Valjak jedan je od najboljih hrvatskih bandova, koji su tijekom svoje dugogodišnje karijere imali određenih oscilacija, ali nikada nisu posustali u svojim vizijama i "furkama". Sve to uvijek su i više nego jasno potvrđivali na svojim koncertima. Do ove godine imao sam prigode biti na njihovih 5 ili 6 koncerata. Svaki puta opetovano bi me iznenadili i oborili s nogu, prvenstveno svojom profesionalnošću, a tek potom svojom izuzetnom perfekcijom u prezentaciji.
Parni Valjak su tijekom svoje više nego uspješne karijere izdali popriličan broj albuma, odradili su "masu" koncerata i svojom glazbom i svirkom obilježili su tri desetljeća rocka u Hrvata.

Priznajem, osobno nisam baš previše upućen u domaću rock glazbu, ali neke stvari jednostavno ne mogu propustiti. Tako je bilo i sa Valjkom koji je uvijek bio tu i potvrđivao je onu golu istinu: da i mi konja za trku imamo.

Što napisati za album Koncentrat? To je kompilacija hitova koji su nas uveseljavali tijekom svih ovih 30 godina postojanja i djelovanja Parnog Valjka, pa što onda napisati, što izdvojiti, prosto nemoguća rečenica. Naravno, da se jednostavno nitko ne može odlučiti što bi izdvojio. Stoga, ja tu zapravo uopće ne vidim problem, jednostavno cd-e stavite u uređaj i krećemo. Kroz svaku pjesmu možemo proživjeti jedno svoje razdolje, bez obzira je li u pitanju velika i neprežaljena ljubav, sreća, brak ili rođenje djeteta ili je pak u pitanju, velika tuga zbog gubitka voljene ili drage osobe ili pak nešto treće.
Parni Valjak uvijek je bio tu uz nas i olakšavao nam teške trenutke ili nas je dodatno razveselio kada bi nešto slavili. Parni Valjak je naprosto dio naših života, htjeli mi to priznati ili ne.

Moja preporuka bila bi.... album Koncentrat Parnog Valjaka, jednostavno morate imati. I kod nas u Križevcima ima prodavaonica Croatia Recordsa, pa stoga ne morate nikuda putovati van grada, ma ljudi, jednostavno se počastite ovim dvostrukim cd-om. Kupite ga sebi ili nekom s kim ćete podijeliti ugodno vrijeme preslušavajući hitove uz koje ste proživjeli ili tek proživljavate svoje najbolje godine.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1452
Koncentrat 1977. – 1983. « Koncentrat 1977. – 1983. Parni Valjak Kompilacije Kronologija Najljepše ljubavne pjesme » Najljepše ljubavne pjesme

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42