MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Brand New Eyes


Bookmark

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Emo-Pop
Dodano Srijeda, 07 Lipanj 2017
Žanr Pop-Rock
Length 40:18
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2009
Država Europa
Etiketa Fueled By Ramen
Catalog Number 7567895804
Edition details objavljeno: 29.9.2009.; produkcija: Rob Cavallo i Paramore
Tags Rob Cavallo Paramore Fueled By Ramen

Review

S prošlim albumom – Riot! – Paramore su dobro zagazili u komercijalni uspjeh i prisutnost u medijima. Pop punk hitovi Misery Business i Crushcrushcrush vječno su se vrtili po MTV-u (u onim terminima između reality emisija kad zapravo puštaju glazbu), a album je dobio jednako pozitivne reakcije od publike koliko i od kritičara. Mnogi su uspoređivali pjevačicu Hayley Williams sa Avril Lavigne, s tom razlikom da Hayley ima znatno veći vokalni raspon, a i sam bend općenito zvuči bolje. Nakon toga, zaključak je da slijedeći album mora biti ili razvodnjeni pop sa električnim gitarama, ili nešto ozbiljnije i jače.

Na sreću, Paramore su sa brand new eyes odabrali pravi smjer i napravili jedan jako kvalitetan i nimalo dosadan album koji varira od pop punka do nekakvog alt rocka, te na trenutke čak podsjećaju na bendove poput Jimmy Eat World. Budući da Paramore sačinjava mlada ekipa iz omanjeg grada Franklin u Tennesseeju, za očekivati hrpu pjesama o klincima sa periferije koji uspiju i dođu do top lista, ali zapravo i nije baš tako. Pjesme na ovom albumu dosta su ozbiljnije u tematici i nisu čisto pobjednički i slavljenički nastrojene, već se bave hejterima, unutarnjim sumnjama i izdajama.

Album počinje sa Careful, i to poprilično moćno, te odmah razuvjerava skeptike koji su očekivali bubble gum pop. Slijedeća stvar, Ignorance, najžešća je pjesma na albumu, a ujedno i čitavoj karijeri Paramorea do sada. Uz zarazan riff i rafalne bubnjeve, Ignorance također ima i refren koji će vam lako ostati u pamćenju i dosta samouvjeren tekst o cijeni uspjeha – ljudi koje si prije znao dobro kasnije te mogu tretirati kao da se uopće niste ni poznavali.

Playing God zvuči kao pjesma koju čujete u američkoj college komediji, dakle kao neopterećeni pop punk, ali tematika je ipak malo tamnijih tonova – Next time you point a finger i might have to bend it back, And break it, break it off ,Next time you point a finger i'll point you to the mirror.

Turn it Off je ona obavezna lagana stvar, ali zato Feeling Soory vraća stvari natrag u veću brzinu. Nazad na malo sporiji ritam je Misguided Ghost, posve akustična stvar jednostavne kombinacije vokal plus gitara, ali to je kombinacija koja skroz pali i pokazuje evoluciju benda nabolje – imaju širi raspon sviranja od lako pamtljivih himničnih melodija.

Album zatvara All I Wanted Was You, pomalo mračno, ali svejedno nabijeno energijom. Što se instrumentalnog dijela tiče, bend se potrudio da sve zvuči moćno uz ne pretjarano brzi ritam. Ono što se najviše ističe kod ove pjesme je glas Hayley Williams, odnosno njen vokalni raspon. Nakon ove pjesme vjerovatno će prestati usporedbe sa Avril Lavigne, jer ona ne bi mogla ovako nešto otpjevati. Skin iz Skunk Anansie bi najvjerovatnije mogla, a ta činjenica dovoljno govori o kvaliteti te pjesme, a i čitavog albuma.

Nakon albuma Riot!, brand new eyes predstavlja jedan hrabar korak naprijed benda koji je mogao odlučiti svirati pitomiju glazbu, ali nisu. Umjesto toga snimili su jedan odličan i zabavan album koji je dovoljno mainstream i komercijalan da se spotovi vrte po TV-u, a opet dovoljno žestok da ne bude sladunjav. U vremenu kada su Green Day postali propovjednici, a Blink 182 nije odavno objavio nešto novo, brand new eyes dolazi kao predobro osvježenje. Paramore je bend od kojega samo možemo očekivati još bolje albume u budućnosti.

Vuk Oreb

Hits 777
Paramore Albumi Kronologija Paramore » Paramore

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42