MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2013
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative/Indie Rock / Emo-Pop
Dodano Srijeda, 07 Lipanj 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:03:48
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2013
Država Europa
Etiketa Fueled By Ramen
Catalog Number 7567-87324-3
Edition details objavljeno: 5.4.2017.; produkcija: Justin Meldal-Johnsen i Taylor York; snimano:
Tags Justin Meldal-Johnsen Paramore Fueled By Ramen Taylor York

Review

Četvrti studijski album grupe Paramore nosi njihovo ime i sadrži čak sedamnaest novih pjesama. Ovaj je rock bend predvođen simpatičnom pjevačicom Hayley Williams možda puno popularniji u SAD-u nego u Europi, a pogotovo u Hrvatskoj gdje i nemaju ozbiljniju publiku, slušaju ih eventualno tinejdžeri u prolaznim fazama buntovništva. Što je šteta, jer ih u Americi slušaju ljudi različitih dobnih skupina što dokazuje njihovo planetarno osvajanje top ljestvica. Tako da ako bi i došli ovdje svirati, pitanje je koju bi dvoranu uspjeli napuniti. Njihov se mainstream uspjeh prvenstveno bazira na catchy riffovima i refrenima, a dodatno ih je u zvijezde lansirala pjesma „Decode“ s prvog filmskog uprizorenja „Twilight“ sage te zanimljiva suradnja „Airplanes“ pjevačice i repera B.o.B-a koji se neprestano vrtio na radio postajama.

Nisu oni uopće loši, niti namjenjeni samo tinejdžerskoj publici, to svakako dokazuje njihov novi album koji obiluje zanimljivim stvarima i veoma slušljivim pop-rock pjesmama koje nisu nužno namjenjene samo mainstream sceni. „Fast In My Car“ vesela je pjesma s kojom ovaj album započinje, njihovo je tipično djelo, premda mi se osobno tematika baš i ne sviđa. To je jedina zamjerka ovog albuma i benda, stihovi su im preplitki dok je kvaliteta instrumentalnog dijela sasvim solidna i za svaku pohvalu. Toj kritici u prilog ide i pjesma „Daydreaming“ čiji stihovi možda prolaze kod petnaestogodišnjakinje, no nekako nakon četiri studijska albuma nekako se očekuju zreliji tekstovi na albumu. No, sama je glazba svakako zrelija i ozbiljnija ovaj put, što dokazuje pjesma „Last Hope“. Također je pozitivna stvar što su pjesme kompleksnije i ubacili su nekoliko novih tehničkih elemenata u glazbu, malo elektronike i dobra produkcija dala je posebniji štih ovom albumu, pogotovo pjesmi „Still Into You“. Pjesama jest sedamnaest, ali nema ponavljanja i šprance, u svakoj se pjesmi pronalazi nešto novo i kroz slušanje album ne dosađuje. „Anklebiters“ je brza pjesmica s punk-pop riffovima i definitivno će sve na koncertu rasplesati. Pozitivna stvar albuma su i dva akustična interludea koja označuju prijelaz s jednog dijela albuma u slijedeći. Najlaganija je „Hate To See Your Heart Break“ u kojoj se posebno istiće ljepota i kvaliteta Hayleynog vokala. Uz baladičan prizvuk i melodičan refren ova pjesma spada među najbolje na albumu. „(One Of Those) Crazy Girls“ pomalo podsjeća na novija djela Green Daya i nešto je što dosad od ovog benda nismo imali prilike na albumima čuti, a cijela je stvar zaključena s „Future“ koja je snimljena kao live studijsko izdanje i jedno je od najemocionalnijih djela na ovom albumu.

Osvajanje top ljestvica sadržaj je albuma u potpunosti opravdao i stvarno je šteta što su stihovi ipak malo preplitki. Tematika stoji i nije loša, no dok ovaj bend pronađe zreliji način da kaže „ja ga volim, on mene više ne“ proširit će krug slušatelja, ali neće izgubiti i dosadašnje. Glazbeno jako kvalitetan album, stihovno baš i ne, no, glazbena je kvaliteta prevladala zato svakako poslušajte ovaj album jer ima dosta dobrih stvari.

Maja Trstenjak

Hits 854
Brand New Eyes « Brand New Eyes Paramore Albumi Kronologija After Laughter » After Laughter

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42