MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 1986
Format Albumi
Vrsta Alternative dance / Dance-Pop / Dance-Rock
Dodano Utorak, 11 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 42:48
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 1986
Država UK & Europe
Etiketa Parlophone
Catalog Number CDP 7 46271 2
Edition details Datum objave: 24.3.1986. Produkcija: Stephen Hague, Johnathon J. Jeczalik i Nicholas Fromme. Snimano: 1984. - 1985.
Tags

Review

Još davne 1981. Neil Tennant i Chris Lowe upoznali su se i shvatili da oboje vole disco glazbu te su nastali Pet Shop Boysi, najpopularniji britanski glazbeni dvojac svih vremena.

Međutim, tek nakon 5 godina i uspjeha hita West End Girls, momci su konačno potpisali ugovor sa britanskim labelom Parlophone kojemu su odani i danas, te je nastao Please, njihov prvi album čijim su naslovom momci htjeli da se se njihovi obožavatelji ljubazno obrate prodavačima kada ga kupuju.

Za razliku od njihovih kasnijih radova, Please je jednostavan i neopterećen album, prepun jednostavnih melodija, ali i složenih tekstova koji su postali jedan od njihovih trademarkova. Ipak, album i u današnje vrijeme ostavlja dojam kao da je riječ o jednoj velikoj singlici ili EP-u. A side komotno čine singlovi West End Girls, Suburbia, Love Comes Quickly i Oppurtunities, dok je ostatak albuma solidna kombinacija pjesama u kojima se vidi da Pet Shop Boysi tek razrađuju svoj stil.

Two Divided By Zero uvod je koji na pomalo hladnu upotrebu sintesizera odgovara zanimljivijim tekstom i vještim sampliranjem, koji samo pojačava dojam da se Pet Shop Boysi još uvijek traže na početku svoje karijere. West End Girls je bio i ostao jedan od njihovih najvećih hitova, koji im je osigurao proboj i koji "nosi" cijeli album, dok su sa Opportunities (Let's Make Lot's Of Money) Pet Shop Boysi po prvi puta pokazali da fabula ima veliko značenje u njihovim pjesmama. Love Comes Quickly oduvijek se isticala pomalo nonšalantnim Tennantovim vokalom, dok je Suburbia na albumu ostala poprilično nerazrađena te je bolje pripremljena za single izdanje, kao i Violence, koja je žešće zaživjela kao B-side u hacienda verziji prisutan na kolekciji Alternative.

I Want A Lover je mogla biti puno upečatljivija da je više naglaska stavljeno na brzinu i naglašeniji refren, dok puno bolji dojam ostavlja odlično tempirana i nimalo letargična Tonight Is Forever, oslanjajući se prvenstveno na Tennantov vokal i staloženu melodiju. Why Don't We Live Together? dostojan je završetak njihovog privijenca, u kojemu Neil Tennant još jednom dokazuje da će vokalno itekako moći ponuditi odlične izvedbe, a niti domišljat i poprilično zreo tekst pjesme nije ostao nezapažen.

Please je vrlo dobar početak karijere Pet Shop Boysa, kojega nosi par hitova i iz kojega se u tadašnje vrijeme nije dalo naslutiti da je riječ o osebujnim stvarateljima disco glazbe koji će ostaviti duboki trag kako na britanskoj, tako i na svjetskoj glazbenoj sceni.

Goran Hatala

Hits 678
Pet Shop Boys Albumi Kronologija Actually » Actually

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42