MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 1993
Format Albumi
Vrsta Alternative dance / Dance-Pop / Dance-Rock
Dodano Subota, 15 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 53:10
Broj diskova 1
Edition date Rujan 1993
Država UK
Etiketa Parlophone
Catalog Number 0777 7 89721 2 9
Edition details Datum objave: 27. 9. 1993. Produkcija: Pet Shop Boys, Stephen Hague i Brothers in Rhythm. Snimano: 1992. - 1993.
Tags

Review

Nakon oproštaja sa 80-tima sa sjetnim albumom Behaviour, Pet Shop Boysi su nužno trebali zaokret u karijeri. 90-te su došle i novi glazbeni pravci nisu ostavljali previše mjesta bandovima iz prošlog desetljeća, tako da su Pet Shop Boysi odlučili da će sljedeći album biti ultimativna dance ploča, kombinacija svih elemenata njihovih prijašnjih radova u kojoj će disco prednjačiti kao ultimativna smjernica i krajnja odrednica.

I tako je nastao Very, album za kojega mnogi tvrde da je najbolje djelo Pet Shop Boysa, ploča u kojoj žestoki disco ritam ne popušta od uvodnih taktova prozaične Can You Forgive Her pa do završnih refrena pjesme Go West, obrade koja je po mnogo čemu nadišla original Village Peoplea i koja je, uostalom, i obilježila cijeli album.

Da se album po mnogo čemu izdvajao od ostalih, govori i jedinstveno CD izdanje koje je oblikom podsjećalo na Lego kocku, čime se izdvajalo iz mora ostalih diskova.

Can You Forgive Her već nagoviješta da se Pet Shop Boysi ne odriču tako lako odličnih glazbenih tekstova te da im je ljubavna tematika još uvijek prioritet karijere. Iako navodna pjesma, skupa sa Yesterday, When I Was Mad, spada u mračniji dio njihove repertoarne lepeze, gdje se bijes i nevjerica spajaju u brzom ritmu, ipak je cijeli album uglavnom optimističnog tonaliteta, što potvrđuju poletne I Wouldn't Normally Do This Kind Of Thing, A Different Point Of View i posebice Liberation, u kojoj Pet Shop Boysi ostavljaju dojam istinske nadahnutosti koja će se kasnije prožeti cijelim albumom.

Dreaming Of The Queen posvećena je danas pokojnoj Lady Di, dok The Theatre djeluje kao prisjećanje na ranije glazbene radovima, u kojima su prevladavale simfonijske melodije. One And One Make Five i One In A Million sadržajno ne nude mnogo, ali se odlikuju žestokim beatovima sintesizera u kojima je Chris Lowe dao većinski doprinos.

Very je brz i žestok album koji se odlikuje inovativnim glazbenim pristupom popularnog dvojca koji je sa njim doživio vrhunac svog glazbenog stvaralaštva, kojemu su se barem u određenom kontekstu približili sa ovogodišnjim albumom Yes.

Goran Hatala

Hits 793
Behaviour « Behaviour Pet Shop Boys Albumi Kronologija Bilingual » Bilingual

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42