MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2011
Format Albumi
Vrsta Indie pop / Noise pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Četvrtak, 15 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 39:20
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država UK, Europe i US
Etiketa Slumberland Records, Fortuna Pop!
Catalog Number SLR 89, FPOP83LP
Edition details Datum objave: 29. 3. 2011.; Snimano: jesen 2010.; Produkcija: Flood
Tags

Review

The Pains of Being Pure at Heart su 2009. bili jedan od najboljih novih bendova. Njihov istoimeni debitantski album je pokazao kako adolescencija može biti bolna, a u vrijeme interneta kada imena bendova slaže s žanrom koji sviraju, njihov je bio upravo takav: emocionalan, melankoličan fokusiran na slomljena srca i punoljetnosti. Prvim su albumom dočarali pop/rock 1980-tih, depresiju i zbunjenost. Pains dolazi iz diskografske kuće koja se pokazala važna za pokret indie rocka,Slumberland Records

Njihov prvi album pokazao je bol i osjećajnost, dečki su se drugim albumomBelong odlučili na nešto glasniji i odvažniji zvuk. Nesumljivo je ovo prirodna progresija u kojoj pokazuju samopouzdanje i zrelost dok i dalje raspravljaju o ljubavi, prevarama i slomljenim srcima, a pjevač Kip Breman pjeva poput Morriseya.


 

Belong otvara istoimena pjesma, frontman Kip Berman na sličan način prikazuje nesigurnost i samoću, ali je sad pojačan žešćim guitarskim rifovima:I know it is wrong, but we just don’t belong/In their eyes, in the sun, no we just don’t belong. U pjesmi Belong su dodali ono najbolje što je nastalo 1990-tih, ono iz čega vrišti alternative rock. Motiv odrastanja i priče o zamršenoj adolescenciji i dalje su prisutne. Primjer tome je pjesma The Body u kojoj Berman pjeva: Tell me again what the body’s for/Cause I can’t feel it anymore/I want to hurt like it did before/We shouldn’t sin.

Album Belong tjera da primjetite kretanje od indie popa (u pjesmi My Terrible Friend) do power jama (kao što je to u pjesmi Girls of 1000 Dreams), dok su se u debitantskom albumu prijelazi između dijelova  jedva osjetili, ponekad su djelovali suvišno, pomalo jednolično. Albumom Belong Pains su napredovali, svoj indie pop zvuk su evoluirali. Sad zvuče poput pravog benda, stapajući svoje tekstove i indie pop sa alternativnim grungeom, koji svakako zaslužuje hvale.

Ivana Obrdalj

Hits 1306

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42