MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Talk A Good Game


Bookmark

Data

Released Lipanj 2013
Format Albumi
Vrsta / Pop / R&B
Dodano Srijeda, 25 Veljača 2015
Žanr Pop
Length 49:11
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2013
Država Europe
Etiketa Republic Records
Catalog Number 602537415168
Edition details Izvršni producenti: Kelly Rowland i Tim Weatherspoon
Tags Kelly Rowland Republic Records

Review

Nekoć članica popularnih Destiny's Child, danas uspješna solo izvođačica Kelly Rowland svojim posljednjim albumom Talk A Good Game pokazala je kako danas zvuči kvalitetan R&B album. Okupivši all star ekipu pisaca i producenata, poput Pharrella i The Dreama, te si je zagarantirala prolaz i pozitivne reakcije, iako je i sama sudjelovala u pisanju gotovo svake pjesme.

Manje komercijalan od svog prethodnika, četvrti album ove pjevačice čini se najiskrenijim dosad. Vrlo senzualan, progovara o onome što većinu dira: seks, ljubav, ljubomora, novac, ali i konfliktni odnosi. Nikakve kontroverzne teme zapravo, ali jedna je pjesma izazvala više pozornosti no ikoja druga. Radi se o drugom izdanom singlu Dirty Laundry. Rowland je u ovoj pjesmi otvoreno opjevala svoju zavist na Beyonceinom uspjehu nakon raspada grupe, ali i ljubavnu vezu nasilnog karaktera. Bittersweet, she was up, I was down / No lie, I feel good for her, but what do I do now?jedan je od stihova ove neočekivane pjesme. Teža, ne samo tekstualno, Kelly je ovom R&B baladom ukazala na najintimniji dio sebe.

I like my kisses down low pjeva u drugoj po redu pjesmi, koja ovaj album čini jednostavno seksi. Oda oralnom seksu, polagana je i intenzivna u isto vrijeme, što je uvijek dobitna kombinacija, kao i kod jednako upečatljive, no mekše naslovne pjesme Talk A Good Games gostujućim Kevinom Cossomom čija rap dionica daje štih kasnih 90-ih.

Kad smo već kod kasnih 90-ih, Kelly je s You Changed ponovno okupila slavnu trojku koja ju je i proslavila. Iako prva pomisao na gostovanje Beyonce i Michelle je da je Beyonce izdominirala pjesmom, to nije slučaj. Što se tiče ostalih gostovanja, tu su Gones Wiz Khalifom i Street Lifes Pusha T-jem. Suradnja s Khalifom zvuči kao da je napisana za jedan od Disneyjevih animiranih filmova, za razliku od Street Life koja je odmak od cijelog albuma. U ovom socijalno angažiranom uratku, Kelly se dotakla recesije i života na ulici, a producirao ga je sveprisutni Pharrell Williams. Atmosferična Red Wine uključuje lagani synth koji pojačava finoću ove skladbe, a jači beat na I Remember približava ovaj album popu kao i This Is Love.

Sve u svemu,Talk A Good Game je audiodnevnik čiji cilj nije bio previše eksperimentirati s izrazom već sadržajem. Upravo zbog toga, ne naročito uzbudljivo izdanje Kelly Rowland solidan je uradak i svidjet će se svakom obožavatelju rhythm & bluesa, ali i popa, dok njezini slušatelji sigurno neće biti razočarani povratku korijenima.

Andrea Tomljenović

Hits 659
Here I Am « Here I Am Kelly Rowland Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42