MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
In Rainbows


Bookmark

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Nedjelja, 13 Ožujak 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država UK
Etiketa TBD Records
Edition details Produkcija: Nigel Gorich
Tags

Review

In Rainbows, njihov sedmi album koji nosi teoriju zavjere oko broja deset jer ima deset pjesama i objavljen je deset godina poslije OK Computer i ako se pjesme sa jednog i drugog pomiješaju dobije se neka hipi poruka razumljiva samo hipijima. Ne želim dublje ulaziti u materiju, za to imamo CSI: Križevci. Gola činjenica glasi da su Radiohead pljusnuli EMI i ostale kuće jer su svoj proizvod odlučili prodavati sami, dakle nešto kao Michael Dell i njegova prodaja računala samo što Radiohead prodaje fajlove. Usput su i snimili normalan album iako Thompjeva onako kako pjeva, a to je toliko unjkavo i emo da bi rasplakalo i teretanu gdje vježbaju interventni policajci i njihovi mišići.

Hoćemo pisati recenziju po pravilma? Može. Album je koproducirao Neil Goodrich koji je imao svoje prste i u Becku Hansenu (u prenesenom značenju, dovraga) zajedno sa još jednim likom kojem se Radiohead zahvaljuje u za to namijenjenom prostoru na knjižici koju možete dobiti uz dvostruki CD ili dvostruki kvalitetni vinili i još masu dodatni điđa. Ako za to pošteno i platite jer su momci odlučili ipak izdati album i na konvencionalnim medijima, a ne samo kao digitalni download, koji je usput i oksimoron. Pokažite mi download koji nije digitalan i častim vas kavom koja je analogna. No, vratimo se na pravilnik. Album sadrži deset pjesama i traje 42 i nešto sitno minute. Teme su raznolike kao i zvukovlje. Malo ritam mašina i malo gitara u pjesmama o svačemu i ničemu. Nešto kao i tekstovi od Nirvane samo bez onog pop dodatka. Zato su Radiohead i hipiji koji ne žele biti zvijezde već brinu za planetu i ne vole kada ih ljudi traže da sviraju Creep. Uostalom Cartman to pjeva bolje.

I kakav je na kraju album?

 

Za jedan Radiohead – čak i dobar. The Bends je bio vrhunac. Svi vi koji mislite suprotno - formatiram vam hard disk.


Antonio Hadrović

Hits 1419
OK Computer OKNOTOK 1997 2017 « OK Computer OKNOTOK 1997 2017 Radiohead Albumi Kronologija The King of Limbs » The King of Limbs

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42