MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Unstoppable

Bookmark

Data

Released Travanj 2009
Format Albumi
Vrsta Država
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Country
Length 45:45
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Lyric Street
Tags

Review

 

Svaki put kad pročitam Billboardovu listu najprodavanijih albuma, ili kad petkom pogledam Lettermana, osjećam se kao zadnji kreten, jer uvijek u sebi iznova moram osviještavati golemi Antlantik zbog kojeg će Amerika uvijek biti tamo, a mi tu gdje jesmo. I zbog kojeg se neke veličine tipa Duffy u SAD-u neće naći ni u široj konkurenciji za reklamiranje Cole Zero. I zbog kojeg ćemo sjajne bendove tipa Gaslight Anthem imati prilike slušati samo u privatnosti vlastitog doma, ili eventualno u bečkom Flexu.
 
Uglavnom, u toj Americi u ime country trija Rascal Flatts najbolje govore brojke, i to prodanih albuma, zarađenog novca od turneja i nagrada koje se bojim i napisati, jer mi sve u kompletu jednostavno zvuči nevjerojatno.
U komercijalnom smislu, Unstoppable – posljednji album grupe uopće nije iznimka. Štoviše, pri vrhu liste vodi žestoku bitku sa soundtrackom Hannah Montanom, na kojem se usput budi rečeno također nalazi jedna stvar Rascal Flattsa.
 
Sam album došao mi je malo na prepad i iako sam prethodno vidjela cover, nisam izgradila nikakva osobita očekivanja od benda zbog čega sam na prve taktove reagirala skroz izbezumljeno. Naprosto mi nije bilo jasno kako se netko uopće usudi raditi tako poletnu, laganu i donekle naivnu country-pop muziku s kristalno čistim muškim vokalima uz koje se može plesati, zaljubljivati, rastajati i putovati starom državnom cestom br. 1 u Godini Gospodnjoj 2009. 
 
Priznajem, ovo mi je trebalo.
 
Najbolje pjesme s albuma su She'd Be California i Unstoppable, obje smještene u zlatnu sredinu kvalitetno podržanu s obje strane. Prvu obilježava malo žešći rock prizvuk, i country u tragovima pokriven s čvrstim glasom punim impresija o ljubavi i životu općenito koji nikako da se odluči hoće li biti bahat ili pristojan.
 
Unstoppable je, usudit ću se reći – country-pop-R&B stvar, koja možda malo podsjeća na neke Claptonove dionice iz 90ih i koja dalje nastavlja razvijati atmosferu u romantičnom tonu. U biti, ista priča provlači se pomirljivo kroz sve pjesme s albuma. I bez obzira na sva razbijena srca, doza pozitive uvijek je tu što je super za stadionske koncerte i videospotove snimane na rubu neke provalije usred pustinje iz ptičje perspektive. 
 
I nema apsolutno nikakve veze što se na momente čini kao da nam je sve to od nekud već dobro poznato. Zašto? Jer se uz ovo može uživati, a to kažem maksimalno odgovorno, kao netko totalno neupućen.
 
Zato bi Unstoppable definitvno trebalo poslušati – što iz razloga što su Rascal Flatts zanimljivi komercijalni fenomen koji bi nam mogao dati novi uvid u suvremene Sjedinjene Države, što iz razloga što je album jednostavno dobar. A najbolje zvuči nakon tri-četiri elektro seta.
 
Marina Vukman
Hits 1169

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42