MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Još


Bookmark

Data

Released Veljača 2012
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 28 Srpanj 2014
Žanr Pop
Length 37:23
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2012
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Catalog Number 3856010930915
Edition details Mastering: Gregor Zemljić; Datum objave: 15.2.2012.; Snimano: Pleasantville, Zagreb
Tags Svadbas Menart Gregor Zemljić Hrvatska Zagreb pop

Review

Svadbas su nam donijeli jedno dopadljivo, ugodno i udobno izdanje čije ćete pjesme pjevušiti ne razmišljajući previše o njima, veliki dijelom zato što su radiofonično veoma prihvatljive i čut ćete ih na svakoj radio stanici. Čini li to vrhunski hit ili sjajnu pjesmu? Naravno da ne, ali što sve slušamo na radio valovima - Svadbas su tu rijetki draguljčić.

Ipak, da sam ja izdala neki album i da mi je neki novinar o njemu napisao da je album ugodan i dopaljiv, a da se s tom izjavom slaže još dobra količina javnosti - ne bih bila zadovoljna. Makar, svak ima svoje prioritete i planove što učiniti sa sljedećim albumom.

Osobno mi je drago da su Svadbasi u dobroj formi, što je bilo lijepo za vidjeti na promociji albuma u Malom Pogonu Tvornice Kulture, a to se i na albumu vidi, ali nedovoljno. Kao da su se bojali ili uplašili nečeg što u njima (kome već) čuči i odlučili igrati ziheraški. Što nije uvijek niti pametno niti rezultatski uspješno. No ako je suditi po puštanju na već spomenutim radio stanicama (ali to se ipak radi o pojedinim pjesmama a ne albumu), te dobroj prodaji albuma - možda sam posve u krivu.

Možda ovo posljednje (dobar start prodaje albuma) znači ipak nešto drugo (to je moja verzija interpretacije stanja) da je publika bila željna novog uratka Svadbasa, e sad da li je posve sretna rezultatom to baš i nećemo saznati.

Još je očito da Svadbasi prije svega vole što rade i imaju neku svoju ideju vodilju koja ne mora nužno imati veze sa razmišljanjem publike, no to i jest poanta i bit alt i indie.

Možda me se na albumu „Još“ najviše dojmio sve bolji vokal Ljubice Gurdulić, sve je suptilniji no jači i impozantniji, pa čak i kada pjesme nisu na nekoj „svemirskoj“ razini kvalitete, imaš dojam da su bolje nego što jesu najviše radi Ljubice.

„Još“ je dobar album. Nekima će biti i više nego to. Drugima će biti svejedno. Pa se stječe dojam da su (da će) Svadbasi ovim albumom bez problema potvrditi svoju bazu štovatelja ali je neće proširiti.

A ne bi bilo loše da i na to obrate pažnju kada budu radili novi album, nadajmo se ne tako daleko u budućnosti.

Anastazija Vržina

Hits 921
La la « La la Svadbas Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42