MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
In The Lonely Hour


Bookmark

Data

Released Svi 2014
Format Albumi
Vrsta / Pop / Contemporary R&B / Adult Contemporary
Dodano Srijeda, 08 Listopad 2014
Žanr Pop
Length 32:49
Broj diskova 1
Edition date Svi 2014
Država Europe
Etiketa Method Records
Catalog Number 3769173
Edition details Datum objave: 26.5.2014.; produkcija: Jimmy Napes, Steve Fitzmaurice, Fraser T Smith, Two Inch Punch i Eg White; snimano: 2012.
Tags Sam Smith

Review

Nakon gostovanja na singlovima Disclosurea i Naughty Boya, Sam Smith je ovo proljeće objavio svoj samostalni prvijenac. Posvetio ga je ljudima koji nikad nisu bili zaljubljeni te naveo kako je ovo njegov pokušaj nošenja s nesretnom ljubavi. Manje-više klasična priča od koje je jednako tako nastao manje-više klasično prosječan album.

Istražujući glazbenu karijeru Sama Smitha, iskreno sam se iznenadio primijetivši da se na glazbenoj sceni nije pojavio zbog pobjede u X-Factoru ili nekom sličnom TV showu. Najavni singlovi isto su nekako u toj maniri - jedna pop poskočica za klince (Money On My Mind) i jedna tipična piano-balada (Lay Me Down) na kojoj može pokazati kako ima lijep vokal. I ima. Ali što ima osim toga?

Pa i ne baš puno. Još jedan je u nizu od previše mladih pop-zvijezda koji izdaju albume od desetak pjesama samo kako bi nešto izdali i bez čijih bi albuma svijet glazbe ostao jednak kao i s njima. Ne nedostaje njemu talenta, ne. Sam ima, kako sam već spomenuo, dobar vokal i zna pjevati, no što može ponuditi glazbi osim toga? Podsjetio me zapravo na Jessie J za koju mi ni danas nije jasno kako je ostala duže od tog jednog albuma na glazbenoj sceni jer je glazbeni pomak bio nikakav, a prvijenac ništa novo nije donio. I nije to ništa besramno loše, jednostavno je sasvim prosječno i nezanimljivo.

Produkcija ovog albuma isprana je, neinspirirana i dosadna. Ne znam zapravo ni kako bih je opisao, na cijelom je albumu ona jednaka kao na svemu što se prije dvije-tri godine vrtjelo po top-listama. Smithov vokal može vas zabaviti na prvih nekoliko stvari, no kako album odmiče, postajete svjesni kako ga rabi jednodimenzionalno, tako da na kraju i to postane dosadno.

Koju pjesmu odabrati kao favorita? Stvarno ne znam. Stay With Me zvučala mi je kao jedna od takvih prve minute, no i ona se na kraju razvukla i postala monotona. Jako podsjeća na Emili Sande, eto, možda za njene obožavatelje... Leave Your Lover mi je okej. Čisto zbog melodičnosti za koju mi se čini kao da je nešto bolja od ostalih pjesama. Tu priča staje.

Kod ovakvih mi je albuma najveći problem što mi je teško čak i nekakav komentar dati, a da stalno ne ponavljam istu stvar. A upravo to radi izvođač. Neka, glazbena scena je velika i ovakvih albuma ćemo se naslušati i u budućnosti. Šteta je samo kad ih objavi netko tko je zapravo talentiran, ali konvencije i igra na sigurno ga spriječe u tome. Rekao bih da je tu i želja za dobrom prodajom i uspjehom kod publike, ali Sam je već rekao: "I don't have money on my mind." Čak i u toj rečenici po kojoj je najpoznatiji kasni nekoliko godina za kolegicom Jessie J i njenim Price Tagom. Glazbena monotonija na novoj razini. Na istoj, zapravo, nije čak ni to toliko novo.

Mislav Živković

Hits 908
Sam Smith Albumi Kronologija The Thrill of It All » The Thrill of It All

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42