MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Threat To Survival


Bookmark

Data

Released Rujan 2015
Format Albumi
Vrsta / Hard rock / Post-grunge / Alternative/Indie Rock
Dodano Četvrtak, 26 Studeni 2015
Žanr Rock
Length 40:17
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2015
Država UK
Etiketa Atlantic
Catalog Number 7567-86681-8
Edition details objavljeno: 18.9.2015.; produkcija: Dave Bassett, Pete Nappi, Eric Bass i Scott
Tags Shinedown Atlantic Atlantic Records

Review

Shinedown je jedan od onih bendova koji su u prvim godinama svoje karijere na trenutke pokazivali iznimnu talentiranost u pisanju pjesama ili odličnim obradama, ali nikada nisu mogli povezati 10ak kvalitetnih pjesama u jednom albumu. To se promijenilo soničnom eksplozijom u sklopu albuma „The  Sound of Madness“ za kojim je uslijedilo još jedno veoma dobro studijsko izadanje „Amaryllis“.

Uzlazna putanja Floridskih rockera ovaj puta se očitava u ovogodišnjem izadnju „Threat to Survival“. Tematika pjesama je najviše vezana uz, kao što naslov kaže, proleme s kojima se suočavamo svakoga dana u našem postojanju. Vokal Brenta Smitha uobičajeno čini najbolji aspekt svake pjesme, ali bend ga i nakon 3 i pol godine koje su prošle od prošlog albuma zavidno slijedi.

Produkcija je odlična – zvuk je na zavidnoj razini i aranžmani zvuče bogato. Nema pretjeranih ubacivanja dodatnih elemenata u doba kada svi koriste sve više elektronike, ali zvuk se kao i na svim ostalim velikim rock albumima ove godine čini više radiofriendly što nije nužno ni loše, iako su pjesme brze i opravdavaju Shinedownov status rockera. Takav dojam vjerojatno ostavlja visoka produkcija koja je svake godine sve bolja i bolja.

Definitivno najbolja pjesma albuma je „Cut The Cord“. Vokal je iznimno snažan i pokazuje ogroman raspon Brenta Smitha, a instrumentalno je možda i najbolje ostvarenje ovog sastava uz to što je sonično najmodernija. Nakon jedinog lošeg djela – iritirajućih prvih 5 sekundi, ovaj singl postaje apsolutno zarazan. Ženski glas koji pjeva „freedom la la la la“ u kombinaciji s odličnim beatom bubnjara s lakoćom ulazi u uho i otvara put pozitivnim riječima koje nam govore da moramo prekinuti vezu sa svime negativnim što nas sputava te kako ne smijemo biti žrtve samih sebe. Na malo više od polovice pjesme javlja se jedan heavy dio koji se savršeno uklapa i pokazuje talentiranost instrumentalista za aranžmane.

Iako govori o problemima, album je pozitivan. „State of My Head“ još je jedno tematski pozitivno ostvarenje koje govori o snazi koja nastupa poslije problema (slično kao i Outcast). Što se zvuka tiće, potpuno je drugačija stilski od ostalih Shinedownovih ostvarenja, ali donosi dozu osvježenja. Zvuk je također moderan i nije tipična stvar ovog sastava, ali je izuzetno dobro uspjela i zato je i vrijedna izdvajanja.

Kroz ostali dio pjesama s popisa također se proteže već navedena tematika, pozitivnost i snaga te pokazuje zreliji pristup pisanju tekstova i glazbe koji proizlazi iz zrelijeg pristupa članova Shinedowna životu.

Tomislav Kiš

Hits 1192

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42