MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
SepulQuarta


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2021
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Alternative metal / Progressive metal / Death metal / Speed/Trash Metal
Dodano Srijeda, 03 Studeni 2021
Žanr Pop-Rock
Length 1:02:01
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2021
Država Europa
Etiketa Nuclear Blast
Catalog Number NB 5914-2
Edition details objavljeno: 13.8.2021.; producenti: Sepultura; snimano: Mr. Som Studio
Tags Nuclear Blast Sepultura

Review

7. veljače 2020. godine Sepultura je objavila svoj petnaesti studijski album Quadra. Album nije samo bio neuobičajeno dobar već je pokupio velike pohvale diljem svijeta; to je zapravo bilo i jedno od najboljih koje je često kritizirani bend izveo na dugi niz godina. Stoga je vrijeme globalnog koronavirusa bilo nevjerojatno nesretno za Brazilce. Andreas Kisser i njegovi suputnici bili su nabrijani za opsežnu turneju, koja je u skladu sa svim ostalim u tim mjesecima morala biti otkazana i odgođena na neodređeno vrijeme.

Umjesto da samo sjede i okreću palčeve, kvartet je dobio ideju: svirajte na sastancima sa svim prijateljima koji također sjede kod kuće i gledaju žohare. Sada kada je cijeli svijet zatvoren i dostupan samo putem Teamsa, Zooma i drugih internetskih medija, zašto se ne biste sastali na mreži i svirali stare pjesme sa starim prijateljima? Kao što sam rekao, tako je i učinjeno. Iz svakog dnevnog boravka, ispred svake web kamere, četiri člana sastala su se s gostujućom zvijezdom i dali joj gas. Sva zabava pretvorila se u album Sepulquarta, ali vrijedi li zaista trošiti vrijeme na to, onda se pitate. Zvuk naravno nije strašno dobar kada dolazi iz pet različitih dnevnih soba i mora se sastaviti na potpuno šesto mjesto putem mrežne veze. No, unatoč teškim uvjetima, Conrado Ruther učinio ga je iznimno razumnim iza zvučnog stola. I ovdje se pojavljuje nešto doista zanimljivo: Kad je zvuk toliko ogoljen i stvaran koliko nepobitno ostaje na ovakvoj ploči, doista zvuči kao odvratno vješta Sepultura. A to se posebno odnosi na bubnjara Eloy Casagrandea. Samo poslušajte “Territory” u kojem gostuje David Ellefson, “Vandals Nest” s Alexom Skolnickom i “Inner Self” s Philom Rindom. To je „peglanje“ svjetske klase!

Osim spomenutih pjesama, "Slave New World" s Mattom Heafyjem i "Mask" s Devin Townsendom također treba spomenuti kao dvije bolje pjesme na ploči. No, posebno završetak Quadre, postaje uzvišen prekrasnom gostujućom izvedbom Emmily Barreto.

Sepulquarta naravno nije "pravi" album, ali ipak morate skinuti kapu dobroj ideji i pohvaliti Sepulturu za rezultat koji je daleko ugodniji i zanimljiviji od očekivanog. Ako ne volite Sepulturu, možete preskočiti album jer ćete se teško u njemu pronaći, dok bi ga obožavatelji grupe trebali barem poslušati. Ne očekujte najluđe nego sjednite na svoj omiljeni stolac s hladnim pilsnerom i uživajte u Sepulquarti!

Dražen Plukavec

Hits 1124
Quadra « Quadra Sepultura Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima