MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Tina!

Bookmark

Data

Released Rujan 2008
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Rock / Soul
Dodano Nedjelja, 23 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 1:16:26
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Capitol / Dallas Records
Tags

Review

 

Legenda popularne glazbe, rock baka Tina Turner još je jednom posegnula u svoj prebogati glazbeni opus kako bi nas podsjetila na najsvjetlije trenutke svoje glazbene karijere. Kompilacija najvećih hitova, ili bolje rečeno kompilacija probranih hitova, ovoga se puta sažela na jedan disk, a naziv izdanja je vrlo jednostavan - Tina!.
 
Iako je prije svega četiri godine objavljeno dvostruko izdanje All The Best, koje je na zaista precizan načina seciralo Tininu karijeru i sve to obuhvatilo na dva diska, Tina se ponovno odlučila podariti nam zbirku vlastitih uspješnica i za to je imala nekoliko valjanih razloga. Vjerojatno jedan od najvećih, ako ne i najveći razlog, njezino je ponovno koncertno aktiviranje i velika turneja na koju se sprema krenuti upravo ovoga mjeseca, a u sklopu koje će posjetiti brojne koncertne dvorane i arene diljem Amerike i Europe.
 
Kompilacija broji osamnaest pjesama, od čega su dvije sasvim nove,  a tri su izvedene u živo na koncertima u Amsterdamu (Let"s Stay Together i I Can"t Stand The Rain) i Camden Palaceu u Londonu (Addicted To Love). U ostatku pjesama možete pronaći Tinine vječne hitove poput The Best, What"s Love Got To Do With It, meni osobno jedan od najdražih, Private Dancer, te nezaobilazne Proud Mary, We Don"t Need Another Hero (Thunderdome) ili pak Steamy Windows. Tu je i jedan od prvih Tininih hitova, sastavni dio bilo koje kompilacije koja se vezuje uz njezino ime, River Deep - Mountain High iz davne 1966. godine.
 
Kompilacija sadrži i tri filmske teme. Prvu sam već ranije spomenuo (We Don"t Need Another Hero (Thunderdome)) iz filmskog serijala Mad Max, a druge su dvije Goldeneye (moglo ju se slobodno žrtvovati za npr. I Don"t Want To Lose You) i svakako veliko iznenađenje, ugodno dakako, Acid Queen iz rock opere Tommy. 
 
Kao što sam već naglasio, na albumu se nalaze i dvije sasvim nove pjesme, It Would Be A Crime i I"m Ready, snimljene ove, 2008., godine upravo za potrebe albuma Tina!. Obje krasi vedrina, iznimna melodioznost te svakako onaj pozitivni impuls toliko karakterističan za Tinu Turner. U pjesmama se uopće ne osjeti da je Tina izgubila snagu u svom glasu, da su možda godine i vrijeme učinili svoje, već suprotno. Jednakom odlučnošću i snagom slušamo Tinu kao i prije desetak ili više godina. Je li tako i u živo, moći ćemo se uvjeriti već sljedeće godine kada nam Tina dođe u susjedstvo i počasti nas sa dva koncerta u najbližem nam Beču.
 
Bez obzira što smo se već imali prilike susretati sa raznim kompilacijama i zbirkama hitova Tine Turner, ova nova nije uopće bespotrebna jer je cijenom prihvatljivija od npr. ranije objavljene All The Best, a svojim sadržajem uopće ne zaostaje za njom, jer nudi dvije vrlo dobre nove pjesme i jer nam dolazi kao najava već nekoliko puta spomenute turneje.
 
Želite li se podsjetiti svijetlih trenutaka u Tininoj karijeri, želite li svoju kolekciju osvježiti s još nekoliko novih pjesama i snimki Tine Turner ili ste pak početnik koji ne zna od kuda bi krenuo, onda je ova kompilacija definitivno za vas.
 
Dragutin Andrić
Hits 1076
Tina Turner Kompilacije Kronologija Queen of Rock 'n' Roll » Queen of Rock 'n' Roll

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici