MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ljubav u boji


Bookmark

Data

Released 2012
Format Albumi
Vrsta / Crossover / Swing / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Vocal Jazz
Dodano Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016
Žanr Pop
Length 43:49
Broj diskova 1
Edition date 2012
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Catalog Number CD 439-12
Edition details producenti: Olja Dešić i Marko Tolja
Tags Aquarius Records Marko Tolja Olja Dešić

Review

Marka nije potrebno posebno predstavljati. Nakon što se pojavio na hrvatskoj glazbenoj sceni 2006. godine pokorio je Hrvatsku, a osobito Hrvatice svojim osmijehom. Donio nam je nešto novo, nešto za čim je Hrvatska žeđala, malo jazza, swinga upakiranog u pop. Vratio nam je u sjećanje nikad prežaljenog The Voicea, Franka Sinatru, iako Marko ističe Olivera kao svog najvećeg uzora.. Osvojio nas je svojim šarmom u emisijama ''Zvijezde pjevaju'', ali i plesnim umijećem u ''Ples sa zvijezdama.'' No okrenimo se njegovoj glazbenoj karijeri. Nakon 2009. godine i albuma Vrijeme briše istinu stiže nam Ljubav u boji.

Za razliku od prethodna 2 albuma ovaj nam donosi snažniji pop prizvuk, ali također i 11 u potpunosti autorskih Markovih pjesama. Album nosi ime Ljubav u boji po istoimenoj pjesmi kojom se predstavio i pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebfestu. Kako je i on sam rekao: Tko presluša ove pjesme znati će puno više o meni nego iz bilo kojeg intervjua ili razgovora.

U pjesmama progovara o svemu što ga veseli, muči i rastužuje pa se osim ljubavnim temama bavi i nekim drugim pitanjima koja ga okružuju. Na albumu ćemo naći klasične ljubavne pjesme ("Na dnu ljubavi", "Dal bi me voljela", "Kad o tebi budem pričao"), ali i životne ("Lutke", "Znaj", "Živi") pa sve do zadnje pjesme "Pismo Suncu", za koju se može reći i najsnažnijeg njegovog ostvarenja na albumu. Upravo ova pjesma pokazuje kako uzdignute glave može stati uz svog uzora Olivera Dragojevića i izvoditi kako svoje tako i njegove pjesme.

Došao je na scenu polako pod palicom već iskusnih autora, no u ovih par godina je naučio ponešto o životu na glazbenoj sceni. Pokazao je talent i sposobnost autorstva. No, treba još raditi i vježbati. Treba naučiti kako svoje emocije i osjećaje upakirati onako kako su to za njega radili drugi na prethodna 2 albuma. Marko je mlad, pokazuje da je sposoban ali da bi postao novi Oliver morat će još puno pure jesti. No, zašto bi morao postati novi Oliver - Hrvatska će biti sretna s jednim Oliverom i s jednim Markom jer glazbena scena žeđa za ovakvim umjetnicima. Čini se kako neko bolje vrijeme zbilja dolazi. Bar kad je glazba u pitanju.

Anita Stojanović

Hits 513
Božić u kazalištu « Božić u kazalištu Marko Tolja Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42