MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2012
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Neo-Psychedelia
Dodano Utorak, 07 Travanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 51:47
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2012
Država Europa
Etiketa Modular Recordings
Catalog Number MODCD157
Edition details objavljeno: 5.10.2012.; producent: Kevin Parker; snimano: 2010.-2012. - kućni studio Kevina Parkera (Perth i Paris)
Tags Kevin Parker Tame Impala Modular Recordings

Review

Možete li zamisliti glazbu gdje John Lennon i Beatlesi susreću rani Pink Floyd i Yes, a završni miks na trenutke zvuči kao da ga je radio razigrani kućni ljubimac skakući po kontrolnoj ploči? Isprva zvuči odbojno, i bilo bi, kad se ne bi radilo o novom albumu australskih otkačenjaka Tame Impala, odnosno idejnog tvorca Kevina Cartera i suradnika mu Jaya Watsona.

Dvije godine nakon vrlo hvaljenog prvijenca, od mnogih kritičara čak i nominiranog za album godine, svjetlo dana ugledao je drugi album, Lonerism. Carter je po izlasku albuma jasno istaknuo što je htio postići novim albumom i kako on zvuči: kao da Britney Spears pjeva s Flaming Lips. Dakako, takve izjave mogu samo pobuditi još veće zanimanje onih koji su se zakačili za njihov prvijenac.

Opisivati album pjesmu po pjesmu čini se repetitivnim poslom: za gotovo svaku pjesmu vrijedi slično. Tame Impala otišla je još korak dalje od albuma Innerspeaker, ubacujući još više progresivnih elemenata i ambijentalnih zvukova poput razgovora ljudi, a sve na račun pop melodija dominantnih na prvom albumu (iako ni ti elementi još nisu sasvim iščezli, naročito na hitoidnoj Why Won't They Talk to Me?). Na Be Above It i Sun's Coming Up snažno se prizivaju Beatlesi, a pjesma Feels Like We Only Go Backwards sadrži nešto što bi se moglo nazvati soul utjecajem, naročito u refrenu, dok Keep On Lying posjeduje dio lepršavosti Beach Boysa. Najavni singl Elephant može poslužiti dočaravanju kako bi se mogao osjećati frontman Carter radeći glazbu koja definitivno ide protiv struje, pa čak joj i pljuje ravno u lice. Dijelom pjesama, pak, dominiraju vintage zvukovi sintisajzera i naglašeno eksperimentiranje zvukom u samoj glazbi i produkciji.

Ako ste apsorbirali debi album Tame Impale, njegov nasljednik stiže kao logični nastavak jedne grupe (točnije, čovjeka) koji želi dodatno pomaknuti granice u svojoj glazbi. Slučajni namjernici na album će tražiti više samo ukoliko prevladaju početni šok, nakon kojeg Tame Impala pruža slušatelju savršenu stimulaciju svakog, pa i najmanjeg djelića mozga. Hrana za misli? Oprez, namjerite li se na njihov koncert, mogli biste budni odsanjati čitav set. Što, u ovom slučaju, ne bi nužno bilo loše.

Filip Katić

Hits 882
Tame Impala Albumi Kronologija The Slow Rush » The Slow Rush

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici