MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Slow Rush

Bookmark

Data

Released Veljača 2020
Format Albumi
Vrsta Pop / Indie rock / Alternative dance / Alternative/Indie Rock / Neo-Psychedelia
Dodano Utorak, 07 Travanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 57:16
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2020
Država Europa
Etiketa Island Records
Catalog Number 7757960
Edition details objavljeno: 14.2.2020.; producent: Kevin Parker; snimano: kućni studio Kevina Parkera u Fremantleu, Zapadna Australia i studio u Los Angelesu
Tags Island Records Kevin Parker Tame Impala

Review

Pet godina je prošlo otkako je Kevin Parker lansirao Tame Impala projekt, te nije prošlo dugo dok se ovaj psych-rock ploveći kroz pop vode nije uspeo značajno visoko.

"The Slow Rush" je sanjivi progresivni popastični rock (zvuči čudno znam) koji puno toga duguje zvugu britanskih progresivaca iz sedamdesetih - Supertramp, čiji je Parker veliki fan. Na albumu će nas bombardirati mnogo uvrtljivog syntha, piano dionica te naravno sad već traemarkirani Parkerov soprano vokal. Ta sva zbrčka je ovaj album učinila najprogresivnijim Imaplinim uratkom do sad.

Na albumu koji se nimalo ne trudi sakriti svoje utjecaje, "It might be time" zvuči kao da se Supertramp nekom magijom ubacio na ove zvučne zapise pogotovo jer Parkerov vokal nigdje dalje ne daje ovakav falsetto. Iako sam Paker zvuk ovog albuma pokušava progurati u ulicu najprogresivnijeg dosad, itekako se osjete zaostatci s prošlog albuma "Currents". "Lost in yesterday" na ovom albumu je "The less I know the better". Ovo je samo primjer, ali sumnjam da ako ste Impalin fan nećete primjetiti više ovakvih zanimljivosti.

Na prvu ruku čini se riskantnim što se Parker odlučio baš na ovakvu vrstu zvuka za novi album, no ipak rezultat je pozitivan. Ako ne volite muški soprano, ili previše progresivan zvuk, dajte ovom albumu šansu barem zbog moody synthova, a ostalo već možda dodđe samo na svoje.

Dražen Plukavec

Hits 655
Lonerism « Lonerism Tame Impala Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma