MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2021
Format Albumi
Vrsta Modern Electric Blues
Dodano Ponedjeljak, 08 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 43:58
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2021
Država SAD
Etiketa Samostalno
Edition details objavljeno: 4.5.2021.
Tags Patty Tuite

Review

Prošla su već puna četiri mjeseca, a evo, tek sada pred vama se našao još jedan sjajan album, "Consider This", izvrsne Patty Tuite. Album je objavljen u vlastitoj režiji uz svjetsku radijsku promociju Franka Roszaka.

U malo više od 44' svi vi koji volite ovaj glazbeni žanr dobiti ćete pravu porciju odlične svirke, izvrsnog pjevanja i sjajnog blues ugođaja. Naravno, tu Patty nema ama baš nikakvog problema, Patty u svemu tome pliva ko' riba u vodi i, priznajem, sjajno nas drži u permanentnoj neizvjesnosti, tipa, hoće li to izvesti i kako. A potom svima postaje jasno da ona samo pliva i ide naprijed, nije ju briga za ono što je bilo, već samo i stalno gleda da se smjesti u nekoj glazbenoj priči poput ove i naravno, ona to i čini bez imalo razmišljanja. Moram im se nekako približiti i samo postati dio ove jedinstvene glazbene priče.

Patty Tuite je američka glazbenica koja je itekako duboko zagazila u "roots" glazbu, koja je toliko raznolika, prpošna, razigrana i lijepa u toj svojoj očiglednoj jednostavnosti. Nekako mi se čini da je ova glazbenica, multi-instrumentalistica zapravo i morala snimiti album poput ovog. Album "Consider This” demonstrira kako se treba nositi s ovakvim glazbenim sadržajem punim autorske snage i nepatvorene osebujnosti.

Patty je svoje glazbeno biće produhovila nevjerojatno snažnim utjecajima Bonnie Raitt, Elle Fitzgerald, Ette James i Susan Tedeschi, koji su potom samo nestali i pretopili se u jedinstveno i originalno glazbeno stvaralaštvo ove doista izuzetne glazbenice. Osobno, baš zbog toga joj "skidam kapu", jer je ostala svoja, originalna i jedinstvena. Patty nam svojim pjesmama donosi istinsku čistoću, iskrenost i apsolutnu prosvjećenost, kako sebe kao autorice, izvođača, tako i samog slušateljstva. Ili, jednom riječju, SJAJNO!

Osobno, svakom imalo ozbiljnijem pokloniku ovog glazbenog žanra od srca preporučam album "Consider This" Patty Tuite. Nema nikakve sumnje, pred vama je album istinskog nepatvorenog blues ugođaja i atmosfere koja samo teče. Stoga, straha nema, što prije osigurajte svoj primjerak i prepustite se snažnom "blues feelingu" kojeg je samo tako stvorio i osigurao njegovu prisutnost od prve do zadnje sekunde sjajni Grammyjevac Paul Nelson.

Mladen Lončar - Mike

Hits 373

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku