MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2006
Format Kompilacije
Vrsta Rock / Alternative rock / Punk rock
Dodano Nedjelja, 13 Ožujak 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2006
Država Irska
Etiketa Mercury, Interscope
Tags

Review

Još jedna atraktivna kompilacija osvanula je needavno na svjetskoj glazbenoj sceni. Radi se o kompilacijskom albumu ’’18 Singles’’ irskih rock velikana U2.
Izrasli na temeljima eksperimentalnog post - punk razdoblja U2 postali su jedan od najpopularnijih rock bandova svih vremena. Osobno držim da nije potrebno elaborirati biografske podatke, banda o kojem svi znaju apsolutno sve. Dečki su krenuli od samih početaka vrlo čvrsto i na prvu… što im je donijelo nezapamćen uspjeh.
Svojim nepokolebljivim stavovima u tekstovima spram politike, religije i općenito društva, još bolje napisati svijeta u kojem živimo U2 postali su pravi križari. Band svojim albumima naprosto ruši sve pred sobom… ma uopće držim da nema smisla o tome pisati jer se apsolutno sve zna. I ova nova kompilacija hitova jedna je u nizu njihovih best of izdanja. No ovaj puta pored 16 velikih snimljene su 2 kompozicije koje su potpuno nove i uključene su na njihov novi singl i eto razloga za raritetnost.
Kompilacijski album U218 Singles sadrži velike uspješnice benda, plus dvije kompozicije od kojih je The Saints Are Coming nastala u suradnji sa Green Day u korist pomoći žrtvama uragana Katrina a na kraju, tu je i kompozicija Window In The Skies.
Ako vi osobno želite izdvojiti bilo koju skladbu, slobodno dajte, ja bih eventualno samo malo izmijenio poredak pjesama.
I što još dodati... Ako slučajno nemate neki album, ako niste neki preveliki fan a želite imati nešto od U2, ako ste mladi i tek se upoznavate sa činjenicom tko je tko na svjetskoj rock sceni, evo idealnog primjera da se upoznate sa odličnim presjekom rada banda U2. Ako ste pak okorjeli fan banda, evo rariteta u vidu dvije nove kompozicije. Što slijedi… čekamo novi studijski album, a do tada posegnite za kompilacijskim albumom U218 Singles planetarno poznatih U2.


Mladen Lončar-Mike

Hits 1191

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42