MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2008
Format Albumi
Vrsta Rap / Reggae
Dodano Nedjelja, 30 Listopad 2011
Žanr Reggae
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa Reflex / Menart
Tags

Review

 

Motivacija je važna. Vrlo važna. UB40 su ovim albumom, prema vlastitim izjavama, željeli svima pokazati da "još itekako znaju i mogu napisati dobre pjesme". I pokazali su, u važnom, prekretničkom trenutku kada je pjevač Ali Campbell odlučio započeti samostalnu karijeru.
 
Od uvodne End Of War, ozbiljna naslova i optimistična ugođaja, do pametno angažirane The Road, koja album zatvara, baš ni jedna od sedamnaest pjesama nije u funkciji popunjavanja prostora. Uz autorske, od kojih Rainbow Nation i poglavito sjajna Instant Radical Change Of Perception dosežu kreativne vrhunce grupe, na Twentyfourseven su i tri odlično uklopljene obrade.
 
Koliko sam skeptičan bio zbog odabira I Shot The Sheriff, toliko sam se ugodnije iznenadio. U velikoj mjeri zahvaljujući i gostujućim Maxi Priestu, Marvinu Priestu i DJ Benitonu, UB40 dokazuju da se iz općeg mjesta svake reggae pjesmarice još može izvući nešto novo i zanimljivo. 
 
It"s All In The Game, vremešni hit Tommyja Edwardsa i nakon toliko različitih izvedbi zvuči svježe i originalno. A tek I"ll Be Back; ne sjećam se tako uspjelog, stilski opravdanog posezanja u ostavštinu Beatlesa još od Bowiejeve soul verzije Across The Universe iz 1975. 
 
Mimo žanrovskih i zemljopisnih odrednica, Twentyfourseven nije jedan od najboljih reggae, bijelih reggae, niti nejamajkanskih reggae, nego jednostavno jedan od najboljih albuma snimljenih posljednjih godina. 
 
Darko Lesinger
Hits 1398
Signing Off « Signing Off UB40 Albumi Kronologija Labour of Love IV » Labour of Love IV

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42