MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2012
Format Video
Vrsta / R&B / Soul / Neo Soul / Jazz-Pop
Dodano Ponedjeljak, 06 Listopad 2014
Žanr Pop
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2012
Država Europe
Etiketa Island Records Group
Catalog Number 372 197 3
Tags bbc Live

Review

Kao i svi kad dođemo na tu temu, i ja mrzim izdanja neobjavljenog/manje-poznatog/već-objavljenog-ali-u-novom-ruhu/službenog-izdavanja-dosad-ne(službeno)izdanog/kako-već-hoćete materijala. Jednostavno ne razumijem dehumaniziranost do te mjere da se pokojnu osobu svodi na objekt za prikupljanje dolara. Ali to je, eto, glazbena industrija, i nijedan izvođač toga nije pošteđen. I dok je sa Lioness: The Hidden Treasures stvar bila u materijalu koji je stvarno podosta pobacio (u čemu je vidljivo da ga Amy nije ni htjela objaviti), ovdje je priča nešto drugačija.

Amy Winehouse - At The BBC uključuje jedan CD i jedan DVD, a oba su fokusirana na njenu glazbu u njenim danima velike slave. Prvi CD obuhvaća neke od rijetkih live nastupa, neke malo poznatije, neke s njenim najranijim radovima, neke s malo kasnijim, obuhvaćajući neke od najboljih trenutaka njena dva albuma, Frank i Back To Black. Spomenuo bih predivnu, u reggae okupanu izvedbu Just Friends iz 2009., koja savršeno pokazuje zvuk kakav je Amy radila, obuhvaćajući i melankoliju i (onu rijetku) radost, ali ništa bez velike doze emocija. Tu je i Love Is A Losing Game, koja je oduvijek bila posebno lijepa upravo u ovakvim, stripped down verzijama.

Njene ranije pjesme ovdje se nalaze u ugodnim acid-jazz verzijama, a između njih se najviše ističe Fuck Me Pumps, koja uspijeva biti čak i zabavna, a na kojoj Amy ima jednu od najzanimljivijih vokalnih izvedbi na albumu. Treba, naravno, spomenuti i njen najveći hit, Rehab, koji ni u ovoj izvedbi (datira iz 2006., dakle. sa samih vrhunaca karijere) nije izgubio svježinu i izvrsnost.

DVD uključuje još 6 izvedbi u intimnom ugođaju, u kojem je Amy uvijek bila vrhunska. Izvedbe su minimalističke, s velikim fokusom na njen vokal, a tu do izražaja najviše dolaze Tears Dry On Their Own i, opet, Love Is A Losing Game. Iskreno, drago mi je što ovaj DVD nije pretrpan snimkama iz njenog privatnog života koje bi nam trebale približiti Amy kao osobu, jer svima koji su slušali njenu glazbu. to jednostavno nije potrebno. Njena je glazba uvijek govorila umjesto nje. A na ovom izdanju neke su od njenih najljepših live izvedbi i svakako je nešto na što ne vrijedi trošiti riječi, ali i nešto što bi ljudi trebali čuti, bilo da su obožavatelji ili ne.

Mislav Živković

Hits 2309

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima