MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Power pop
Dodano Ponedjeljak, 31 Listopad 2011
Žanr Alternativ Rock
Length 41:23
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2008
Država SAD
Etiketa Polydor / Aquarius Records
Tags

Review

 

Ovaj put naslovnica je crvene boje. Druga pangalaktička novost jest ta da Rivers Cuomo, rock g33k, dopušta ostalim članovima benda da pišu pjesme i pjevaju. Dakle, Weezer; bend čiji je logo parodija na onaj Van Halena, je sušti primjer demokracije za razliku od, recimo Jamesa Hetfielda i Metallice koja je danas parodija same sebe.
 
Ploču od deset pjesama koproducirao je i veliki i bradati Rick Rubin, bok uz bok i mikser uz mikser sa Jacknifeom Leejem (R.E.M. i Green Day su mu gosti u portfoliju) te cjelokupnim Weezer bendom. Što je toliko producenata isproduciralo? Solidnu power – pop ploču. Power zato jer se Weezer ne srame pedale za distorziju i sporo-brzo-sporo formule maznute od Nirvane koja je to maznula The Pixies kad ovi nisu gledali jedne kišne noći u Seattleu negdje 1988. ili 1989.
 
A pop zato što Rivers još uvijek ima onaj osječaj za harmoniju i melodiju kao što je imao do sada.
 
Uzmite za primjer Heart Song gdje su tema pjesme koje diraju srce, ali ostavljaju ruke bez krvi i čaše sve na broju. Od nekih hipika preko Bruce Springsteena to Weezer osobno. Pravi storrytelling djelu, a da ništa nije semplirano.
 
Pjesma nije izabrana za singl. Singlovi su prve tri stvar plus šesta, imena Dreamin` makar je Heart Song za vers bolja od svih njih.
 
Antonio Hadrović
Hits 684
Pinkerton « Pinkerton Weezer Albumi Kronologija Raditude » Raditude

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42