MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2008
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Hard rock
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa SPV / Trolik
Tags

Review

 

U posljednje vrijeme dosta "starih" bendova objavljuje albume, činjenica je da nema baš puno onih koji bi nas mogli oduševiti; stoga, nakon puno vremena pred nama je zaista po meni jedan apsolutno odličan album. Radi se naime, o albumu Good to Be Bad starih i dobrih Whitesnake.
 
Diskografska kuća SPV / Steamhammer upravo ovih dana objavljuje njihov novi album. Odmah moram priznati da se radi o albumu koji će svakako zadovoljiti čak i one najizbirljivije rockere. Treba istaknuti da su sa svojim albumom Good to Be Bad Whitesnake pružili puno više nego čitava plejada ovih, novih rock i kvazi - rock bendova. 
 
Whitesnake je bend koji je nastao 1977-me godine u Londonu, nakon što je glavni vokalist legendarnih Deep Purpleovca David Coverdale otišao iz benda. No, kako to obično i biva trebalo je proći dosta vremena kako bi bend uspio. Whitesnake su to dočekali 1982-ge albumom Saints & Sinners ( sa kojeg je potekla njihova velika uspješnica Here I Go Again ), ubrzo potom uslijedio je album Slide It In (1984), odličan album, koji je objavljen za diskografsku kuću Geffen. Niska uspjeha ide dalje i album 1987 donosi nam veliki hit…snažnu baladu Is This Love. Nakon 1989-te dolazi do svojevrsne stagnacije u autorskom radu, koja se nažalost održala sa većim i manjim oscilacijama sve do albuma Good to Be Bad, koji je ustvari posljedica težnje benda da obilježi svojih 30. godina rada i djelovanja. 
 
Možda nisam dugo slušao Whitesnake, ali ovaj album nekako me se posebno dojmio. Da li je to posljedica nadahnutog skladateljskog tandema (Coverdalea i gitariste Doug Aldrica ) ili je to dugotrajna studijska neaktivnost ili možda nešto treće, ali činjenica je da gotovo svih jedanaest pjesama zvuči doista zaokruženo, snažno i izuzetno dojmljivo.
 
Album je odlično izbalansiran preko osam izražajnih rockerica i 3 iskrene i dojmljive balade u onoj poznatom pravom maniru Whitesnakeovaca. Sam David Coverdale kaže da osjeća da je ovo prvi "pravi" album benda u gotovo dvadeset godina.. 
 
Još uvijek čvrsto stojim na onim starim odrednicama, koje su 70-tih odredile moj glazbeni ukus. Možda netko misli da to nije bog zna što, ali eto on je moj i jednostavno ne mogu, niti ga se želim odreći. Stoga, album Good to Be Bad bez ikakvog straha preporučam onima koji vole onaj svima dobro poznati hard rock. Ovim albumom najvjerojatnije bend će povratiti svoje izgubljene pozicije na top ljestvicama diljem svijeta. 
 
Sam bend Whitesnake Vas zasigurno neće iznevjeriti, nabavkom albuma Good to Be Bad i sami se možete uvjeriti u isto. 
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 631
Slip Of The Tongue « Slip Of The Tongue Whitesnake Albumi Kronologija Forevermore » Forevermore

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42