MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2008
Format Albumi
Vrsta Singer-songwriter / Contemporary Pop/Rock
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Rock
Length 1:08:45
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2008
Država Velika Britanija
Etiketa Island / Aquarius Records
Catalog Number 1765657
Edition details objavljeno: 2.6.2008.; produkcija: Paul Weller, Simon Dine, Steve Cradock i Charles Rees
Tags Island Records Paul Weller Simon Dine Charles Rees Steve Cradock

Review

Svakako ugodno iznenađenje i odličan album dolazi nam iz radionice nepredvidljivog Paul Wellera, koji svojim albumom 22 Dreams, izdanim od strane poznate izdavačke kuće Island, strši svojom posebnošću pred mnogim izdanjima objavljenim u posljednje vrijeme.

Paul Weller, taj punker danas zvuči poput Tom Waitsa u njegovim najboljim izdanjima, a malo je onih koji to nisu. Nekadašnji vođa popularnih The Jam izrastao je u nešto što mnogi nisu očekivali, postao je glazbenik, koji svoj glazbeni izričaj gradi isključivo na glazbi koja mu je zapravo sve u životu. Njegova evolucija krenula je sa punkom, pa je preko zadnjih dana Jamovaca progradirala prema Motown zvuku i fascinantnom soulu, Paul naginjao je i prema jazz- popu i houseu, no na kraju se našao u soulu i glazbi prije i post hipi perioda, kakvu su nekad gajili legendarni Traffic.

Nakon faze sa The Style Council, pokreće the Paul Weller Movement i na taj način i dalje ostaje prisutan na glazbenoj sceni. Danas Paul jasno priznaje da se uopće nije lako ni jednostavno održati na današnjoj rock sceni. Posebno je to Paul osjetio tijekom devedesetih, no nekako se održao i zato on danas jednostavno ubire plodove svog dugogodišnjeg rada i djelovanja. Tijekom tog razdoblja Paul je uspio izgraditi sebe, kao glazbenika koji neće ovisiti o trenutnim glazbenim previranjima već će slijediti svoju viziju i furku, a to ga nikada nije prevarilo pa tako je bilo i sa albumom 22 Dreams.

Paul Weller od 1997. godine stalno je prisutan na rock sceni, a albumi od Heliocentric (2000) pa preko Illumination (2002) i Studio 150 (2004) do live albuma Catch-Flame! (2006) jasno pokazuju o kakvom se glazbeniku ovdje radi.

Budući da je u svojoj karijeri Paul Weller radio zaista puno stvari, kod njega nas jednostavno ništa ne iznenađenje. Kada se radi o njegovom glazbenom izričaju uvijek sam spreman na ugodna iznenađenja. Album 22 Dreams donosi nam izuzetne glazbene užitke koje jednostavno nazivamo glazba u svom svojem značenju. Da li je to presjek njegove samostalne karijere ili nešto drugo uopće mi nije važno niti bitno, ono što je bitno je njegova glazba i njegov odnos spram nje. Na albumu 22 Dreams sve skladbe doslovno pršte od prepunih aranžmana, osjećaja i pozitivnog naboja. Boljim poznavateljima Paulovog samostalnog rada činiti će se ovaj album sličan, no 22 Dreams nam nudi bogati sound, duboke osjećaje i raskošan feeling, kojeg samo Paul može ponuditi.

PREPORUKA:
Apsolutno preporučam ne samo poslušati već što je moguće više slušati ovaj album. Znam teško je u današnje vrijeme napraviti nešto revolucionarno i dobro, ali eto vraga možda je baš ovaj nekadašnji punker na pravom putu. Neću preuveličavati stvari, niti sam sklon naglim zaključcima, ali što ako je upravo album 22 Dreams Paul Wellera upravo to?!

Mladen Lončar - Mike

Hits 857
Paul Weller Albumi Kronologija Wake Up The Nation » Wake Up The Nation

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42