MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Always

Bookmark

Data

Released Ožujak 2012
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Experimental Rock
Dodano Petak, 25 Srpanj 2014
Žanr Pop-Rock
Length 37:46
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2012
Država Europe
Etiketa Bella Union
Catalog Number BELLAV319
Edition details Izdavač: Bella Union; Produkcija: Greg Saunier i Xiu Xiu: Datum objave: 6.3.2012.; Snimano: -
Tags Xiu Xiu Pop/Rock Greg Saunier Bella Union

Review

Diskografskim izdanjima gusto načičkana karijera koju već desetljeće održavaju Xiu Xiu morala je jednom doći do kreativne stagnacije i eventualnog pada. Iako će mnogi reći da se ovaj bend suočava s padom kvalitete još od Women as Lovers, mirniji izričaj je bio smisleni dio evolucije benda. U duhu tog, očekivalo se da će Always biti punokrvni alt pop album, no radi se zapravo o kopanju po prošlosti i kopiranju najboljih dijelova.

Iako bi to kopiranje moglo biti shvaćeno kao revolucionarni koncept kompilacija najboljih komada nečije karijere, ono u suštini ipak ostaje kopiranje što je neprihvatljivo za bend kao što je Xiu Xiu. Iako dosta često pretjerani u svojoj pretencioznosti, Jamie Stewart i ekipa su pomicanje granica shvaćali kao imperativ za svaki novi album. S Always su definitivno prekršili vlastita pravila. Clowne Towne je tako postalo Beauty Towne, Support Our Troups je postalo Gul Mudin, a u rutinskom prikazu Stewartove izmučene obitelji na red je došao brat Joey.

I u svim ostalim slučajevima teme beznađa, upitne američke demokracije, direktnog prikaza nasilja i sveg tužnog i nesretnog čime su se Xiu Xiu bavili proteklih deset godina kirurški su precizno presađene na Always. Pri tome je teško ostati ravnodušan na mučan prikaz pobačaja u I Luv Abortion (referenca na bučni prvijenac Knife Play), ali i na plesnu odu očaju Born to Suffer (viđenu na Fabulous Muscles). Upravo one objašnjavaju najveći problem ovog albuma - koliko god neki dijelovi dobri bili, previše podsjećaju na nešto što su Xiu Xiu bolje odradili u prošlosti.

Razvoj glazbenika je nužan, kako zbog održavanja publike, tako i zbog održavanja kreativnosti koja je neophodna za umjetnika kakvim je Jamie Stewart oduvijek htio biti. Always stoga dolazi kao prazan hod u diskografiji Xiu Xiu - radi se o albumu koji bi početnicima mogao omogućiti brze informacije o ovom bendu, no za svakog drugog slušatelja radi se o suvišnom albumu obzirom da sve što ovdje može čuti je mogao čuti negdje drugdje i to u puno boljem izdanju.

Ivan Glazer

 

Hits 1339

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42