MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2021
Format Albumi
Vrsta / Hard rock / Contemporary Pop/Rock / Country-Rock / Album Rock
Dodano Petak, 14 Siječanj 2022
Žanr Pop-Rock
Length 42:47
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2021
Država Europa
Etiketa Reprise Records / Dancing Bear
Catalog Number 093624878438
Edition details objavljeno: 10.12.2021.; producenti; The Volume Dealers (Neil Young and Niko Bolas); snimano: 2020. - 2021. - Studio in the Clouds, Rocky Mountains, Colorado
Tags Dancing Bear Neil Young Neil Young & Crazy Horse Reprise Records The Volume Dealers Niko Bolas Crazy Horse

Review

Ma, fućkaš internet ako se želiš informirati. Ako želiš da ti netko soli pamet, samo izvolite. Uvijek popi..im kada se brije po apsolutno ne važnim stvarima, kada je nekom važnije puši li Neil Young joint i vraća li ga to u "old days" ili ne! Ma, koga briga. Meni je važno ono što dolazi i što čujem s njegovog novog studijskog albuma "Barn", kojeg je 10. prosinca prošle godine objavila izdavača kuća Reprise.

Već sedmo mjesto na Top 20 stranih albuma ovog glazbenog web portala dosta govori. Naime, bez obzira jel' mu je ovo 41. studijski album ili ne, bez obzira je li to 14. album koji snima s Nilsom Lofgrenom, Billyjem Talbotom i Ralphom Molinom, znači, s bendom Crazy Horse ili ne, rekao bih "f..k that!".

Ono što je važno je istina da Neil Young definitivno ne posustaje, da i dalje u njemu postoji ona iskra, ona stvaralačka nit koja je obilježila brojne poznate pjesme moje mladosti i mladosti mnogih drugih. Nikada No.1, ali uvijek tu, pri vrhu, za sobom je vodio svoje fanove, publiku, koja nikad, ali baš nikad nije odustajala od Neila Younga i njegove glazbe.

Akustična gitara, električna gitara, solo ili s CSN-om / Crazy Horse-om, Neil Young je uvijek bio i ostao dosljedan sebi i svom glazbenom izričaju. I da, možete ga voljeti ili ne, možete mu osporavati neke stvari ili samo slušati njegovu glazbu, sitina je sljedeća. Sve što činite uz njega ima tu neku posebnost i uvijek će vas na neki svoj čudnovati način iznenaditi i ponovo vas osvojiti.

Neil Young i dan danas vjeruje da svojim pjesmama mora secirati društvo u cijelini i društvene norme, koje su uvijek limitirane i, stoga, morate slušati o čemu on pjeva. Neću vam sad propovjedati, ali kada je u pitanju Neil Young, nije tu važna samo glazba, no to svi mi jako dobro znamo.

Možda "Barn" treba komparirati s njegovim ponajboljim albumima, ako ni zbog čega, onda zbog toga što sve maske padaju kada poslušate, primjerice: „Song of the Seasons", pa “Heading West", "They Might Be Lost" i odmah, potom, slijedi moćna "Human Race", a tu su i "Shape Of You" pa "Welcome Back". Da, to je Neil Young, da, to je ta spika koju kuže svi oni koji se zavale u svoje sjedalice i odvoje, niti 43' da dobiju takav glazbeni utovar od kojeg će vam se definitivno zavrtjeti u glavi.

Nisu tu u pitanju samo strašne folk pjesme, koje dojmljivo Neil ispjevava uz gitaru i usnjak, tu su i prave istinske rock pržione, koje će vas doslovno spržiti! Od posljedica jednih i drugih samo ćete uzdisati. I da, ponekad to može i boljeti, zar ne?!

Sve je ovo istinskim poklonicima njegove glazbe jasno i oni će, bez imalo dvojbe, učiniti sve da bi ovaj album postao dio njihovih kolekcija i fonoteka!

Drago mi je da se "plejke" ponovo vraćaju, jer one su, zapravo, obilježile veliki dio mog života. Nije u pitanju samo mjuza, tu su omoti, od kojih su neki istinske umjetnine! Jednako tako, glazbenici poput Neila Younga definitvno su udarili pečat mog glazbenom ukusu i općenito mojoj glazbenoj edukaciji, stoga ću uvijek podržavati Younga i njegovu glazbu.

PREPORUKA:
Iskusnim poklonicima moderne glazbe nema se što previše objašnjavati kada je u pitanju Neil Young. Onim drugima, niti dva kilometra teksta ne bi objasnilo o čemu se ovdje radi. E upravo za te druge album "Barn" Neila Younga je istinska i prava početnica. Ako ste sve ono bitno ranije propustili, ili eventualno niste znali, sada je vrijeme da počnete učiti!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1558

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiOtprilike ovako opet nastupili u svom gradu


Tihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače