Na današnji dan
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1967. The Beatles su u Abbey Road Studiu započeli sa snimanjem nove pjesme Johna Lennona "Lucy In The Sky With Diamonds"

Događaji

1958. Buddy Holly je održao svoj prvi od 25 koncerata na svojoj jedinoj turneji po Velikoj Britaniji.

1961. Elvis je potpisao petogodišnji filmski ugovor s producentom Halom Wallisom.

1966. Gene Clark je objavio da napušta grupu The Byrds zbog straha od letenja.

1967. The Beatles su u Abbey Road Studiu započeli sa snimanjem nove pjesme Johna Lennona "Lucy In The Sky With Diamonds". Lennon je inspiraciju za pjesmu dobio iz crteža njegovg trogodišnjeg sina Juliana koju je ovaj nacrtao u školi, a na kojoj se nalazila njegova školska kolegica Lucy O'Donnell okružena zvijezdama.

1968. Elton John je objavio prvi single "I've Been Loving You Too Long". Pjesma je objavljena za Phillips i nije dospjela na top liste.

1969. Jim Morrison je optužen za lascivno i nepristojno ponašanje zbog pokazivanja penisa tijekom nastupa grupe The Doors u Miamiu.

1974. Grupa Queen započela je svoju prvu turneju po UK-u kao headliner.

1975. Eagles su došli do 1. mjesta američke ljestvice singlova sa "Best Of My Love", prvom od pet američkih brojeva 1 za bend. Pjesma je uključena na njihov album "On The Border" iz 1974. i objavljena je kao treći singl s albuma.

1980. Blondie su bili na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Atomic", trećim singlom grupe u Velikoj Britaniji na 1. mjestu s njihovog albuma "Eat To The Beat".

1986. Mr Mister su započeli dvotjedni boravak na top listama singlom "Kyrie". Bio je to drugi američki broj 1 za grupu.

1989. Madonna je potpisala sponzorski ugovor s Pepsi Colom težak 5 milijuna dolara.

1994. Nirvana je održala svoj poljednji koncert ikada i to u Njemačkoj, u minhenskom Terminal Einzu. Riječ je o malom avionskom hangaru kapaciteta 3000 ljudi. Tijekom nastupa nestalo je struje pa je bend dio koncerta odsvirao akustično, uključujući i pjesmu grupe The Cars "My Best Friends Girl". Prije tog koncerta Nirvana je nastupila u Ljubljani.

1995. "Streets Of Philadelphia", singl Brucea Springsteena, osvojio je 3 Grammya i to u kategorijama "Pjesma godine", "Najbolja rock pjesma" i "Najbolji muški vokal".

SOP

2009. Kelly Clarkson je zauzela 1. mjesto britanske ljestvice singlova sa "My Life Would Suck Without You". Američka pjevačica Clarkson je pobijedila u American Idolu 2000. i postala jedini natjecatelj American Idolu koji je bio na 1. mjestu britanske ljestvice.

Rođeni

1927. Harry Belafonte, američki pjevač, koji je 1957. godine imao singl na britanskom broju 1 i američkom broju 12, "Mary's Boy Child", i iste godine singl na britanskom broju 2 i američkom broju 5, "Banana Boat Song".

1942. Jerry Fisher, pjevač američke jazz-rock grupe Blood Sweat & Tears od 1972. do 1974.

1944. Mike D'Abo, pjevač i tekstopisac, koji je s Manfred Mann 1968. imao singl na britanskom broju 1 i američkom broju 10, "Mighty Quinn". Napisao je "Handbags & Gladrags" koju su obradili Rod Stewart i Stereophonics. Također je napisao "Build Me Up A Buttercup", hit iz 1968. za The Foundations.

1944. Roger Daltrey, engleski pjevač i glumac, koji je slavu stekao sredinom 1960-ih kao osnivač i glavni pjevač engeskog rock benda The Who, za koga je do 1980-ih izdao čak četrnaest singlova koje su došle na listu Top 10 u Ujedinjenom Kraljevstvu "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute", "I'm a Boy", "Happy Jack", "Pictures of Lily", "Pinball Wizard", "Won't Get Fooled Again" i "You Better You Bet". Daltrey je od 1973. godine, još uvijek član grupe The Who, izdao osam studijskih, pet kompilacijskih i jedan live album; njegovi solo hitovi uključuju "Giving It All Away", "Walking the Dog", "Written on the Wind", "Free Me", "Without Your Love", "Walking in My Sleep", "After the Fire" i "Under a Raging Moon". Godine 2010. ga je časopis Rolling Stone '​ rangirao na 61. mjestu među 100 najvećih pjevača svih vremena. (wikipedia.org).

1958. Nik Kershaw, pjeavč, producent i tekstopisac.

1963. Rob Affuso, bubnjar američkog rock sastava Skid Row. Grupa je postigla komercijalni uspjeh kasnih 1980.-ih i ranih 1990.-ih, sa svoja prva dva albuma, "Skid Row" (1989.) i "Slave To The Grind" (1991.), od kojih je posljednji dosegao 1. mjesto na Billboardovoj ljestvici.

1969. Dafydd Leuan, bubnjar grupe Super Furry Animals.

1973. Ryan Peake, gitarist kanadskog rock benda Nickelback, koji je 2002. godine imao singl na američkom broju 1 i britanskom broju 4, "How To Remind You". Nickelback je jedan od komercijalno najuspješnijih kanadskih grupa, s više od 50 milijuna prodanih albuma diljem svijeta.

1987. Kesha Rose Sebert, (Kesha), američka pjevačica i tekstopisac, koja je u suradnji sa Flo Ridom 2009. imala singl na američkom broju 1, "Right Round", i iste godine solo singl na američkom broju 1, "Tik Tok". Njezin treći studijski album "Rainbow" zauzeo je 1. mjesto američke top liste 2017. godine.

1994. Justin Bieber, kanadski pjevač.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture