Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rock And Roll Hall Of Fame

2010. U Rock and Roll Hall of Fame ušli su švedske pop zvijezde ABBA, jedan od najpopularnijih sastava 70-ih Genesis, reggae glazbenik Jimmy Cliff, The Hollies Grahama Nasha te protopunkeri The Stooges.

1965. The Rolling Stones su s ‘The Last Time’ dobili svoj treći singl na britanskom broju jedan. Pjesma je bazirana na gospel standardu ‘This May Be The Last Time’, prvi put snimljenom od strane Staple Singersa deset godina ranije. Godine 1967. The Who su snimili pjesmu kao A-stranu singla namijenjenom prikupljanju novčane pomoći za oslobođenje Jaggera i Richardsa iz zatvora, gdje su se našli zbog optužaba za posjedovanje droge. Međutim, dvojac iz Stonesa je pušten prije nego što je singl dospio u prodaju.

1972. Održan je The Dripping Springs Reunion festival u Texasu, najavljivan kao ‘Woodstock country glazbe’. Nastupili su Willie Nelson, Earl Scruggs, Bill Monroe, Kris Kristofferson, Loretta Lynn, Buck Owens i Dottie West. Festival je bio komercijalno neuspješan, budući da ga je pohodilo samo 20 000 od planiranih 180 000 ljudi.

1974. ‘The Way We Were’ Barbare Streisand dospio je na vrh američke ljestvice albuma. Album je zapravo soundtrack istoimenog filma, u kojem je Barbara glumila s Robertom Redfordom.

1991. U padu aviona u Kaliforniji poginulo je sedam od deset tadašnjih članova pratećeg sastava Rebe McEntire, popularne country glazbenice. Među poginulima bio je i njezin road menadžer.

Rođeni:
1948. Michael Owen Bruce, američki gitarist, najpoznatiji kao član Alice Cooper Banda.

1954. Nancy Lamoureaux Wilson, kanadska glazbenica, najpoznatija kao gitaristica rock sastava Heart.

Umrli:
1975. Aaron Thibeaux ‘T-Bone’ Walker (r. 1910.), američki blues glazbenik, jedan od pionira električnog bluesa. Počeo je profesionalnu karijeru već s 15 godina, a osim gitare, svirao je i bendžo, ukulele, klavir, violinu i mandolinu. Proslavio se današnjim blues standardima ‘Mean Old World’ i ‘(Call It) Stormy Monday’. Kao glavnog uzora navodili su ga Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix i The Allman Brothers Band. Preminuo je u dobi od 64 godine. Dio je Blues i Rock and Roll Hall of Fame.