Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jerry lee lewis  myra

Događaji

1958. Jerry Lee Lewis je sletio na londonski aerodrom Heatrow kako bi započeo britansku turneju. Uz njega je bila i njegova 14 godišnja zaručnica, ujedno i sestrična, Myra. Iako su mu savjetovali da to ne čini, Lewis je odgovorio na sva pitanja o svom privatnom životu. Zbog šoka javnosti izazvanog kontroverznim brakom, Lewisova turneja je otkazana nakon svega 3 održana koncerta od 37 planiranih.

1965. The Beatles su zasjeli na 1. mjesto američke liste singlova pjesmom "Ticket To Ride".

1971. Album The Rolling Stonesa "Sticky Fingers" na tri tjedna je zasjelo na 1. mjesto američke liste albuma.

1980. U2 su započeli turneju "11 O'Clock Tick Tock" u The Hope & Anchoru u Londonu. Na turneji su održali 23 koncerta.

1989. Rap grupa Public Enemy otpustila je Professora Griffta iz grupe nakon što je imao antisemitske izjave u Washington Postu.

2007. Izdan je četvrti album The Nationala pod nazivom ‘Boxer’. Taj im je album donio pažnju šire publike, koja je dodatno povećana nastupima u poznatim američkim talk-showovima i dokumentarcem ‘A Skin, A Night’ o snimanju albuma. Prodan je u više od 300 000 primjeraka u SAD-u, a Pitchfork ga je proglasio 17. najboljim albumom godine.

Rođeni

1924. Charles Aznavour, francuski pjevač.

1942. Calvin Simon (Funkadelic).

1950. Bernie Taupin, dugogodišnji tekstopisac Eltona Johna. Njegove pjesme snimali su i Rod Stewart, Cher, The Motels, Starship i Alice Cooper.

1954. Jerry Dammers, osnivač i klavijaturist grupe The Specials.

1959. Steven Morrissey, frontmen i tekstopisac legendarne britanske grupe The Smiths. Sa Smithsima ostvario je više od 15 top 40 UK hit-singlova dok je i kao samostalni glazbenik ostvario zavidnu karijeru. Općenito se smatra ključna figura indie glazbene scene. Kao vegetarijanac, žestoko se zalaže za zaštitu prava životinja.

Morrisey

Morrisey na Zagrebačkom velesajmu 2014.; foto: Dragutin Andrić, arhiva SoundGuardian