Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

White Stripes Jack and Meg White

2007. The White Stripes su u kanadskom St. John’s održali svoj najkraći koncert ikada. Jack White je odsvirao samo jednu notu, a Meg White je po jednom udarila bas bubanj i crash činelu. Kasnije tog dana su u istom gradu održali standardni koncert.

Događaji

1964. ‘It’s All Over Now’ je postao prvi singl Rolling Stonesa na britanskom broju jedan. Imali su ih još sedam u svojoj karijeri. Pjesmu su napisali Bobby i Shirley Womack.
1966. Formirana je supergrupa Cream. Jack Bruce, Ginger Baker i Clapton su u dvije godine zajedničkog djelovanja okarakterizirani kao ‘najmoćniji glazbeni trio na svijetu’, a stigli su izdati čak četiri vrlo utjecajna albuma. Godine 1993. inaugurirani su u Rock and Roll Hall of Fame, a 2014. je smrt Jacka Brucea odagnala mogućnost novog okupljanja grupe nakon 2005. i koncerata u Royal Albert Hallu.
1977. Shaun Cassidy je s obradom ‘Da Doo Ron Ron’ zasjeo na vrh američke ljestvice singlova. Originalnu verziju su snimile The Crystals 1963. godine.
2000. ‘Parachutes’, debitantski album Coldplay, stigao je do vrha britanske ljestvice albuma. Izbacio je hit singlove ‘Shiver’, ‘Yellow’, ‘Trouble’ i ‘Don’t Panic’. Radi se o 12. najprodavanijem albumu u Britaniji tijekom 2000-ih. Proglašen je najboljim alternativnim albumom na dodjeli Grammyja 2002. i najboljim britanskim albumom na Brit Awards 2001. godine.

2001. Robbie Williams je započeo dvotjedni boravak na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "Eternity / The Road To Mandalay". Bio je to četvrti broj 1 za bivšeg pjevača grupe Take That.

2007. White Stripes odigrali su svoj 'najkraći live show ikad' u George Streetu, St. John's, Newfoundland, Kanada. Jack White odsvirao je jednu notu C # popraćenu Megovim hitom s bas bubnjem / udarom cimbala. Na kraju emisije Jack je najavio: "Sad smo službeno svirali u svakoj provinciji i teritoriju u Kanadi." Zatim su napustili pozornicu i izveli cjelovitu predstavu kasnije te noći u St. John'su.

Rođeni

1938. Tony Jackson, britanski glazbenik, najpoznatiji kao basist i pjevač grupe The Searchers. Preminuo je 2003. godine.

1947. Thomas Boggs, bubnjar američkog pop rock sastava The Box Tops.
1952. Stewart Armstrong Copeland, američki glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar britanske grupe The Police.

1996. Luke Hemmings, vokal i gitarist australskog rock benda 5 Seconds Of Summer. Bili su prvi australski bend koji je postigao američki broj 1 sa svojim albumom prvijencem.

Preminuli

2012. John Douglas ‘Jon’ Lord (r. 1941.), britanski glazbenik, najpoznatiji kao klavijaturist grupe Deep Purple. Svirao je i u nekolicini drugih sastava poput Whitesnake, a smatra ga se jednim od središnjih figura ranog hard rocka i heavy metala. Uz rock skladbe, skladao je i klasičnu glazbu.
2014. Johnny Winter, rođen kao John Dawson Winter III 1944., američki blues glazbenik i producent. Bio je poznat po energičnim nastupima uživo. Snimio je 19 studijskih albuma za života, a producirao je tri albuma Muddyja Watersa koji su nagrađeni Grammyjem. Rolling Stone ga je uvrstio na 63. mjesto najboljih gitarista svih vremena.

2016. Alan Vega, rođen kao Boruch Alan Bermowitz 1938., američki glazbenik i vizualni umjetnik, najpoznatiji kao dio synth-punk dua Suicide.