Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The High Numbers

Događaji

1964. The High Numbers (kasnije The Who), održali su koncert u The Railway Hotelu u Harrowu u Engleskoj. Neposredno pred izlazak benda na pozornicu u dvorani se pojavio tast Rogera Daltrya te je pjevača izvukao van i udario ga. Bend je počeo sa svirkom, a Daltry se pojavio na pozornici nakon tučnjave.

1966. na pressici održanoj u čikaškom the Astor Towers Hotelu, John Lennon se ispričao zbog svoje izjave da su The Beatlesi popularniji od Isusa.

1979. grupa Led Zeppelin odsvirala je svoj posljednji ikad britanski koncert u originalnoj postavi. Koncert se održao u Knebworth Houseu u Engleskoj. Na koncertu su odsvirali ove pjesme: The Song Remains The Same, Celebration Day, Black Dog, Nobody's Fault But Mine, Over The Hills And Far Away, Misty Mountain Hop, Since I've Been Loving You, No Quarter, Hot Dog, The Rain Song, White Summer/Black Mountainside, Kashmir, Trampled Under Foot, Sick Again, Achilles' Last Stand, In The Evening, Stairway To Heaven, Rock And Roll, Whole Lotta Love i Communication Breakdown.

1984. Ray Parker Jr. započeo je trotjedni boravak na vrhu američke liste singlova naslovnom pjesmom iz filma "Ghostbusters". Huey Lewis & The News optužili su ga za plagiranje njihove pjesme "I Want New Drug" (poslušaj niže), a zbog čega je potignuta i tužba koja je završila nagodbom 1985.

1989. tri člana LL Cool J-evog tima uhićena su i optužena za silovanje petaestogodišnjakinje. Incident se dogodio nakon LL Cool J-evog koncerta u backstageu za koji je nesretna djevojka propusnicu osvojila u radijskoj nagradnoj igri.

2002. Nelly i Kelly Rowland na današnji dan su došli do vrha američke liste singlova uspješnicom "Dilemma". Tamo su se zadržali sedam tjedana, a pjesma je bila broj 1 hit i u Velikoj Britaniji.

Rođeni

1942. Mike Hugg, bubnjar grupe Manfred Mann.

1943. Denis Payton, saksofonist grupe Dave Clark Five.

1943. Jim Kale (Guess Who).

1950. Erik Braunn (Iron Butterfly).

1954. Joe Jackson, britanski pjevač

1968. Charlie Sexton, američki gitarista, pjevač i tekstopisac, poznat po hit singlu "Beat's So Lonely" (pogledaj niže) i činjenici da je dio pratećeg benda Boba Dylana od 1999. godine. Uz to, Sexton je napravio pjesme za razne filmove, uključujući filmove "True Romance" i "Air America", te se pojavio u cameo ulozi u filmu "Thema & Louise" kao član barskog benda i ulozi Jimmya u filmu Boyhood iz 2014.

1976. Ben Gibbard, pjevač američkog benda Death Cab for Cutie.

1978. Chris Kelly (Kris Kross).