Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

The High Numbers

1964. The High Numbers (kasnije The Who), održali su koncert u The Railway Hotelu u Harrowu u Engleskoj. Neposredno pred izlazak benda na pozornicu u dvorani se pojavio tast Rogera Daltrya te je pjevača izvukao van i udario ga. Bend je počeo sa svirkom, a Daltry se pojavio na pozornici nakon tučnjave.

Događaji

1956. objavljen je dvostruki singl Elvisa Presleya, "Don't Be Cruel / Hound Dog". Singl je došao na 1. mjesto američke ljestvice, gdje se zadržao 11 tjedana - rekord koji će 1992. oboriti Boyz II Men sa singlom "End Of The Road".

1962. Neil Sedaka je započeo dvotjedni boravak na 1. mjestu američke ljestvice singlova sa "Breaking Up Is Hard To Do", njegovim prvim američkim brojem 1. Pjesma je u Velikoj Britaniji dospjela do 7. mjesta.

1966. na pressici održanoj u čikaškom the Astor Towers Hotelu, John Lennon se ispričao zbog svoje izjave da su The Beatlesi popularniji od Isusa.

1979. grupa Led Zeppelin odsvirala je svoj posljednji britanski koncert ikada u originalnoj postavi. Koncert se održao u Knebworth Houseu u Engleskoj. Na koncertu su odsvirali ove pjesme: The Song Remains The Same, Celebration Day, Black Dog, Nobody's Fault But Mine, Over The Hills And Far Away, Misty Mountain Hop, Since I've Been Loving You, No Quarter, Hot Dog, The Rain Song, White Summer/Black Mountainside, Kashmir, Trampled Under Foot, Sick Again, Achilles' Last Stand, In The Evening, Stairway To Heaven, Rock And Roll, Whole Lotta Love i Communication Breakdown.

1984. Ray Parker Jr. započeo je trotjedni boravak na vrhu američke liste singlova naslovnom pjesmom iz filma "Ghostbusters". Huey Lewis & The News optužili su ga za plagiranje njihove pjesme "I Want New Drug" (poslušaj niže), a zbog čega je potignuta i tužba koja je završila nagodbom 1985.

1989. tri člana LL Cool J-evog tima uhićena su i optužena za silovanje petaestogodišnjakinje. Incident se dogodio nakon LL Cool J-evog koncerta u backstageu za koji je nesretna djevojka propusnicu osvojila u radijskoj nagradnoj igri.

2002. Nelly i Kelly Rowland na današnji dan su došli do vrha američke liste singlova uspješnicom "Dilemma". Tamo su se zadržali sedam tjedana, a pjesma je bila broj 1 hit i u Velikoj Britaniji.

2002. Bruce Springsteen je započeo dvotjedni boravak na 1. mjestu američke ljestvice albuma sa "The Rising", njegovim petim brojem 1 u SAD-u. Album je bio broj 1 i u Velikoj Britaniji.

2014. 5 Seconds Of Summer su sa prvim studijskim albumom bili na 1. mjestu američke ljestvice albuma.

Rođeni

1942. Mike Hugg, bubnjar i jedan od osnivača grupe Manfred Man. Grupa je 1964. godine imala singl na britanskom i američkom broju 1, "Do Wah Diddy Diddy".

1943. Denis Payton, saksofonist engleskog pop rock sastava Dave Clark Five. Sastav je 1964. mao singl na britanskom broju 1, "Glad All Over", a godinu dana kasnije singl na američkom broju 1, "Over And Over", plus još 15 singlova na britanskom top 40. Payton je preminuo 17. prosinca 2006.

1943. Jim Kale, basist kanadskog rock benda Guess Who koji su 1970. imali singl na američkom broju 1, "American Woman". Pjesma je u Velikoj Britaniji dospjela tek na 19. mjesto.

1950. Erik Braunn, gitarist američkog rock sastava Iron Butterfly koji je 1968. godine imao singl na američkom broju 14, "In-A-Gadda-Da-Vida". Album benda "In-A-Gadda-Da-Vida" iz 1968. godine jemeđu 40 najprodavanijih albuma na svijetu, koji je prodan u više od 30 milijuna primjeraka. Braunn je premino 25. srpnja 2003. u 52. godini života.

1954. Bryan Bassett, gitarist američke grupe Wild Cherry poznate po singlu "Play That Funky Music" iz 1976. koja je u SAD-u zasjela na 1. mjesto, a u Velikoj Britaniji na 7. mjesto.

1954. Joe Jackson, britanski pjevač.

1968. Charlie Sexton, američki gitarista, pjevač i tekstopisac, poznat po hit singlu "Beat's So Lonely" (pogledaj niže) i činjenici da je dio pratećeg benda Boba Dylana od 1999. godine. Uz to, Sexton je napravio pjesme za razne filmove, uključujući filmove "True Romance" i "Air America", te se pojavio u cameo ulozi u filmu "Thema & Louise" kao član barskog benda i ulozi Jimmya u filmu Boyhood iz 2014.

1970. Andy Bell, pjevač i gitarist grupe Ride. Također je bio čaln grupe član Hurricane No.1, 1999. se pridružio grupi Oasis.

1976. Ben Gibbard, pjevač američkog benda Death Cab For Cutie, koji su 2008. imali album na američkom broju 1, "Narrow Stairs".

1978. Chris Kelly (Kris Kross).