Premijere

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Zagrebački blues-rock BE SHARP BAND objavljuje svoj drugi videospot i singl "You Need Me to Change" s debi albuma "Ashes", te ga premijerno danas i objavljujemo.

Nenad Mađerić, gitarista i autor tom je prilikom izjavio: "Četiri mjeseca nakon izdavanja prvog i naslovnog singla i spota "Ashes", odlučili smo izdati naš drugi singl i spot. Pjesmu "You Need me to change" smo izabrali za drugi singl jer nam se čini kako je potpuno različita od "Ashes", kako po soundu, tako i strukturi, više u formi pop pjesme, s naglašenim refrenom.
Pjesmu posvećujemo našem prerano preminulom bubnjaru Muhi, osjećajući da je to nekako i naša dužnost, s obzirom da je "Ashes" posljednji album koji je on snimio, kao i spot za pjesmu "You Need me to change."

Videospot su snimili i montirali Igor Ferderber i Suzana Svečnjak.

Album "Ashes" je objavljen prije tri mjeseca, a u međuvremenu je zasjeo na američke, britanske i europske žanrovske top liste, na Roots Music Reportu (USA), te Independent Blues Broadcasters Association (UK) naslagao je pjesmu za pjesmom.

Dana 9. srpnja u teškoj prometnoj nesreći preminuo je bubnjar banda, Robert Jurčec Muha.

Be Sharp Band je blues rock band iz Zagreba, oformljen 2015. 2017. godine bandu pristupa Marija Gašparić kao glavni vokal i autorica i bend diže na sasvim novu razinu. U jesen 2017. dvojac iz benda, Marija Gašparić i Nenad Mađerić, kao duet pod nazivom Two Blue pobjeđuju na 9th Croatian Blues Challengeu u Zagrebu i odlaze u Memphis na 34th International Blues Challenge, najveće svjetsko natjecanje u bluesu. Tom prigodom su nastupili na showcase programu u organizaciji udruge National Women in Blues, pritom se povezujući sa mnogim imenima svjetske blues scene.

Godinu kasnije bendu se pridružuje spomenuti bubnjar Robert Jurčec Muha i bend snima debi album "Ashes". Pjesme su nastale 2017. godine u fazi dua Two Blue. Album izlazi 17. travnja ove godine i predstavlja 12 autorskih pjesama čija je namjera bila pokazati široki dijapazon bluesa i srodnih žanrova - ukorjenjenih u bluesu stare škole, ali kombiniranih sa modernim, urbanim aranžmanima, stvarajući tako spacifičan neo retro blues zvuk.

Uz Mađerića, Gašparić i Jurčeca u tijeku snimanja albuma i i ovog videa članovi benda su još Hrvoje Kaučić na bas gitari i Tomislav Ocvirek na klavijaturama.

Fotografije autorski potpisuju Igor Ferderber/Suzana Svečnjak.