Premijere

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon lepršave i poletne debitanstske kompozicije "Žena", izvrsnog singla i videospota "Za tebe" te prvog EP-a "Priča iz krletke", vinkovački glazbenik Luka Katić predstavlja singl i videospot "Otok"! Autor glazbe i teksta je Luka Katić, aranžman su napravili Karlo Lukačević i Luka Senčić, koji potpisuju i glazbenu produkciju, miks i mastering. Singl je snimljen u "Tvornici zvuka", a za produkciju, režiju i montažu spota je zaslužan Darko Bušnja. Posebna zahvala Upravi Hrvatskih šuma Vinkovci na prostoru koji su ustupili za snimanje spota.

Luka Katić kaže: "Pjesma je nastala prije deset godina, kada mi je tadašnja djevojka, a današnja supruga kupila gitaru. Tada sam se s pjevanja u gažerskom bendu bacio na učenje gitare. Ne može se reći da sam stekao zavidne vještine sviranja gitare, ali kako sam učio akorde, tako sam počeo pisati svoje pjesme. Prva četiri akorda koja sam naučio bila su dovoljna da napišem pjesmu "Otok". Anksioznost i tjeskoba koja je tada bila prisutna u meni i ljudima oko mene, bile su sasvim dovoljna inspiracija kao i potreba za potvrdom da se iz toga može izvući, te da samo treba ustrajati i raditi na sebi. Koliko god to bilo patetično ili ličilo na još jednu "floskuletinu", tada za tu razinu zrelosti bilo je prijeko potrebno. Pjesma je, dakle, snimljena desetak godina kasnije u studiju Tvornica zvuka u kojem vrijedno radi dvojac Karlo Lukačević i Luka Senčić, koji su i autori aranžmana i same audio produkcije. Spot za pjesmu snimljen je u kultnoj "Pikovoj zgradi" u Vinkovcima, koja je u vlasništvu Uprave Hrvatskih šuma Vinkovci ,kojima još jednom zahvaljujem na prostoru. Spot je snimao, režirao i producirao Darko Bušnja.".

Singlom i spotom "Otok" Luka najavljuje debitantski studijski album "Sudbonosno ne", na kojem će se nalaziti deset autorskim pjesama, a čije se objavljivanje očekuje tijekom aktualne kalendarske godine.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”