Premijere

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Regionalne blues rock snage 4 Hombres & Flowery predstavljaju novi singl "Ugasit ću svjetla", 20 godina nakon što je pjesma originalno snimljena, sada u potpuno novom blues ruhu i ženskoj vokalnoj interpretaciji koja privlači pažnju.

Pjesma je originalno nastala 2001. godine, a snimljena je za grupu Helios, čiji su članovi i autori sadašnji gitarist i basist 4 Hombres & Flowery, Darko Knežević i Mersad Pivčić. "Ideja da se pjesma snimi dogodila se sasvim slučajno. Kada sam jedan dan svirao gitaru u kući slučajno sam počeo pjevati uz gitaru pjesmu Ugasit' ću svjetla. Moja kćer Saša je upitala, tata čija je to pjesma? Kada sam joj odgovorio da je naša nije mi povjerovala. Tada sam pomislio da je vrijeme da je ponovo uradimo u novom ruhu" otkriva frontman benda, Darko Knežević, dodajući kako je i nagovor prijatelja utjecao da je 4 Hombres & Flowery ponovno ožive.

Pjesma prije svega govori o "trendu" koji je u to vrijeme, 2001. godine, bio jedino rješenje za mnoge ljude na ovim prostorima, a to je odlazak za boljim sutra, ostavljanju ljudi i mjesta koje volimo.

"Ne dozvolite da ostanete zadnji i morate gasiti svjetla svoga grada, nego upalite novo, sjajnije" jasno poručuju 4 Hombres & Flowery, koji i sami ističu kako je i u 2024. godini nažalost taj trend i dalje aktualan, pa tematika pjesme i dalje stoji, kako danas, tako i u budućnosti.

Glazbu novog singla potpisuje Darko Knežević, tekst potpisuje Mersad Pivčić, dok aranžmane kao i uvijek potpisuje cijeli bend. Pjesma je snimljena krajem ožujka u Jajcu u studiju ''Maci'', gdje je i ovoga puta snimanje, produkciju, miks i mastering napravio njihov šesti član, Matt Hellyer. U istom studiju je snimljen i spot koji na prigodan način dočarava jedinstvenu atmosferu same pjesme koja će se slušateljima zasigurno zavući u uho.

Singl "Upalit ću svjetla" slušajte na svim streaming servisima od petka, 3. svibnja.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”