Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Us and the Night


Bookmark

Data

Released Ožujak 2016
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Alternative metal / Post-grunge / Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock
Dodano Petak, 08 Srpanj 2016
Žanr Rock
Length 37:48
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2016
Država Europa
Etiketa Republic Records ‎/ Spinefarm Records
Catalog Number B0024575-02
Edition details objavljeno: 11.3.2016.; produkcija: Matt Wallace; snimano: svibanj - srpanj 2015. - Blackbird Studio i Rivergate Studios - Nashville, Tennessee, SAD
Tags Republic Records Matt Wallace 3 Doors Down Spinefarm Records

Review

3 Doors Down je jedan od onih sastava koji sviraju svoju verziju rock muzike koja se vrti po radio stanicama SAD-a već dugi niz godina. Dečki su najveći uspjeh postigli pjesmom „Kryptonite“, a dosta su se vrtili i po našim radio postajama prije nekoliko godina kada smo imali priliku čuti izuzetno dobru „When I'm Gone“.

„Us and the Night“ njihovo je najnovije izdanje koje sadrži 13 pjesama. Album je izašao u travnju ove godine i predstavlja novi korak u stvaralaštvu popularnih amerikanaca. Nažalost cijeli album je, u usporedbi s prijašnjim, razvodnjen i kreće prema popu s elementima elektronike koja je ubačena na nekoliko mjesta. Prva pjesma s popisa, „The Broken“ je primjer navedene loše izvedbe s elektronikom koja dominira preko gitare koja je gotovo i nezamjetna na početku. Distorzija, pak, se javlja tek na polovici pjesme i doima se usiljeno.

Album ima dva singla; prvi je „In the Dark“ koji podsjeća na Nickelback u gotovo svemu. Pokušaj da naprave sexy pjesmu u kojoj dominiraju riječi „she likes to do it in the dark“ nije ispao potpuni neuspjeh jer barem instrumentalnim djelom ne zalazi u sferu popa kao neke ostale pjesme. Drugi singl zove se „Still Alive“ i predstavlja definitivno najboljih 3 minuta slušanja. Ovdje opet nema pop elemenata, riff koji se proteže  klasičan je za ovakvu vrstu glazbe, a mala solaža čisto je solidna što ju čini iznenađenjem albuma koje nije nimalo dosadno.

Dečki su na albumu pokrili mnogo različitih prisupa pjesmama pa je tako „Pieces Of Me“ akustična i predstavlja novi, pozitivniji pristup pisanju riječi, a kostur „Inside Of Me“ sastoji se od mirne melodije na klaviru kojom i započinje. Jedan od, nažalost, mnogih trnova u oku je i „Living Your Hell“. Pjesma nije toliko loša, ali po svemu instrumentalnom je čisti pop punk pjesmuljak koju od Green Day-a i sličnih razlikuje samo glas koji nikako nije za ovu vrstu glazbe.

Nažalost, jedan od nekoć kvalitetnih rock sastava slijedi klasičnu priču komercijalizacije koja danas hara usput uništavajući dobru glazbu. Album „Us and the Night“ se uklapa u tu lošu priču što će biti jasno većini čak i samo djelomičnim preslušavanjem. Niti jedna pjesma nije sasvim loša, nekoliko ih je dobro ispalo, ali dečki nemaju više to nešto što će prenositi emocije publici.

Tomislav Kiš

Hits 2151
Time Of My Life « Time Of My Life 3 Doors Down Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici