Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
My Life My Way

Bookmark

Data

Released Ožujak 2011
Format Albumi
Vrsta Hardcore Punk / Punk Metal / American Underground
Dodano Subota, 23 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 34:09
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država Njemačka
Etiketa Nuclear Blast
Catalog Number 27361 23491
Edition details Datum objave: 4. 3. 2011.; Produkcija: Freddy Cricien
Tags

Review

Agnostic Front nakon četiri godine pauze, i albuma Wariors, donosi svoje rednog broja 12 studijsko izdanje nazvano My Life My Way.
Na albumu se nalazi točno 13 glazbenih brojeva, koji čine 35 minuta trajanja albuma. Ako se malo matematički poigramo i podjelimo vrijeme trajanja albuma sa brojem glazbenih uradaka, dobijamo 2,69 minuta po pjesmi.

Sva suština punk hard core žanra je sazdana u toj matematičkoj podjeli, kratko, brzo, angažirano i žestoko, te naravno "na naš način".

Samo ime albuma zorno predočava glavnu premisu NYHC škole, My Life My Way je zapravo glavni moto bendova poput Sick Of It All, Madball te naravno Agnostic Front. Zlatno doba popularizacije i gotovo mainstream izleta tokom devedesetih godina prošlog stoljeća je sada iza njih, ovo sada su već "ljudi u godinama", daleko od onih nabrijanih klinaca koji su sredinom i krajem osamdesetih započeli svoju glazbenu odiseju.

Koliko baruta još u njima ima? 
To je osnovno pitanje koje mi se vrtilo u glavi kada sam čuo za novo izdanje Agnostic Fronta. 
Prije svega, ako nikada do sada niste čuli ništa od AF-a postoji 50/50 šanse da će vas vokal Rogera Mireta ili sablaznuti ili učiniti fanom benda, reakcije su često oprečne, mnogi ga smatraju reprezentativnim HC vokalom, dok postoji dosta onih koji mu zamjeraju da previše vuče na "punkersku" stranu. No, kako god bilo City Streets, pjesma koja otvara album, će vam odgovoriti na mnoge dvojbe vezane uz AF.

Spomenuta pjesma otvara album, angažirano, beskompromisno i žestoko, punk, trash i hard core u svom integralnom izdanju. Dojam?

AF je tu da ostane, poklonici HC škole će se pokloniti još jednom odličnom "pokaznom" hardcore albumu, ostatak će ustuknuti, tako to ide od 1984. na ovamo.Us Against the World, Self Pride te naslovna My Life My Way pričaju tu klasičnu HC priču stare škole. Kratke solaže kao mini primjese trasha, kolektivni (gang) back vokali na refrenima kao podsjetnik na punk korijene i ogromna doza ponosa i dosljednosti koju propagira NYHC kao način života.

A Mi Manera je oda latino porijeklu Mireta, cijela pjesma je otpjevana na tečnom Španjolskom. Empty Dreams dolazi kao klasična fuck the system (koji nas je upropastio i vodi nas u sunovrat) angažirana pjesma na koji se nastavlja završna pjesma albuma simptomatično nazvana Time Has Come, poziv na bunt i buđenje svijesti nasuprot borgovskom teroru sistema.

Ako vam sve ovo izgleda i zvuči kao već stotinu puta viđeno, izlizano i preslušano, možda i niste daleko od istine. No to je HC "moj život moj način" uzmi ili ostavi.

Svakako još valja napomenuti kako je producent albuma Freddy Cricien, poznatiji kao frontmen Madballa, mlađi brat Rogera Mireta. Zapravo, i sam Madball je nastao kao svojevrsni "side" projekt AF-a i pretvorio se u jedne od nositelja NYHC škole.

Brzo, žestoko, "ili jesi ili nisi" stava, My Life My Way preslušajte i sami će te dobiti odgovori je li HC vaš put.
 

Mihael Pinter

Hits 682

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42