Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta Modern Acoustic Blues / Singer-songwriter / Alt-Country
Dodano Ponedjeljak, 25 Listopad 2021
Žanr Blues
Length 1:02:13
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država Europa
Etiketa Continental Blue Heaven
Catalog Number CBHLP2041
Edition details objavljeno: 10.9.2021.; izvršni producent: Big Daddy Wilson i Helga Blount; snimano: Repute Records; Repute Records Stockholm; Chicken Pen Studio i The Fireplace Room, Lurago Marinone, Italy
Tags Big Daddy Wilson Continental Blue Heaven Helga Blount

Review

Upravo danas, 10. rujna, Continental Blue Heaven i Continental Record Services donose nam album "Hard Time Blues", o kojem puno informacija imam još od početka lipnja i samo sam čekao ovaj datum da bih s vama mogao podijeliti svoje zadovoljstvo snimljenim glazbenim sadržajem. Glavni "krivac" za to je Big Daddy Wilson.

Ovaj sjajni glazbenik potječe iz Sjeverne Karoline, ali već dugi niz godina živi i radi u Europi u kojoj je i izgradio vrlo zapaženu profesionalnu karijeru, što svjedoče i prošli albumi. Albumom "Deep In My Soul" iz 2001. Daddy Wilson načinio je potpuni zaokret u svojoj profesionalnoj karijeri i njegova glazba poprimila je još snažniji i intenzivniji tardicionalni soul/blues štih. Sam o svemu progovara: "It’s the journey of a man who found himself deep in this beautiful music called the blues and finally, after 25 years, made it back home!" No to putovanje nije završeno, ono se nastavlja i BDW ide dalje a ti novi snažni koraci dokaz su nevjerojatne stvaralačke i glazbene snage i neosporne kvalitete.

Ovaj album svakako da nam nudi bogatu paletu različitih glazbenih stilova u kojima se Big Daddy Wilson doista odlično snalazi: blues, soul, R & B, country i gospel samo su glavno ozračje u kojima BDW samo tako, lagano klizi i priča iz pjesme u pjesmu. Big Daddy samo radi istinsku nadogradnju svoje gotovo 30-ogodišnje profesionalne glazbene karijere.

I o tome BDW kaže: "My intent with this album was to show a more modern side of Big Daddy Wilson. To reach out a bit more, to use the Soul and R & B that has influenced me throughout the years. But I still wanted to be true to the blues and my spiritual roots." U svemu tome se primarno vodi izrekom Willie Dixona: "Blues is the root, everything else is the fruit."

Topli, baršunasti i puteni bariton zasigurno će uveseljavati sve one koji poslušaju i ovaj album Big Daddyja Wilsona, a pored toga producent Glenn Scott (radio s Ericom Bibbom, Mary J Blige, Backstreet Boysima, Shawn Mendesom i dr.) potrudio se i dodao je neke nove dimenzije Wilsonovoj glazbi. S druge pak strane, "Hard Time Blues" je izuzetno direktni opis trenutne situacije, opis društvenih odnosa i snaga, baš kao i vrlo osobito glazbeno iskustvo.

Big Daddy Wilson i njegovi kolege glazbenici snimili su i objavili vrlo svestran i iznenađujući album "Hard Time Blues", kojim su željelli doprijeti do što mlađe publike. Album nudi svojevrsni odmak od Wilsonovog tradicionalnijeg pristupa bluesu s ranijih izdanja. Sada nam BDW nudi moderan blues izričaj u atraktivnom spoju akustičnog i električnog zvuka, ali ipak u sebi zvuče kao tipučna "roots" glazba. I naravno da su u svemu tome i uspjeli.

Album će se tijekom listopada pojaviti i u vinilnom izdanju. A sam Big Daddy Wilson o svemu kaže: "This album is full of LOVE, FAITH and HOPE, this is my TESTIMONY. So I thought it be fitting to call the album HARD TIME BLUES. I just want to reach out to as many people as I can, with this message: put a little Love in your heart… we need each other."

Mladen Lončar - Mike

Hits 987
Deep In My Soul « Deep In My Soul Big Daddy Wilson Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome