Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Caracas
Žanr Rock
Grad Zagreb
Država Hrvatska
Aktivan od studeni 2012. -
WEB http://www.caracas.hr/
Tags Caracas

Bookmark

 • CARACAS je glazbeni kolektiv koji se aktivirao u Zagrebu krajem 2012. godine. S obzirom na suradnju Marka Karačića i Ivana Mihaljevića u bendu Ivan Mihaljević & Side Effects, te dugogodišnje poznanstvo svih Caracas članova, “porod” nove rock pojave se dogodio potupno prirodno!

  Bend je sastavljen od iskusnih glazbenika koji su svirali na mnogim festivalima i koncertima uz bendove kao što su Red Hot Chilli Peppers, Prodigy, Evanescence, Whitesnake (Dom sportova).

  Frontmen Mladen Rakas 2010. godine, kao tadašnji pjevač benda Nebo & The Downstrokes, nastupa u polufinalu 26th International Blues Challenga u Memphisu u klubu Alfreds te u Old Daisy Theatru na prvom Fedex International Showcaseu. Nešto kasnije, kao član European Blues Union-a i Croatian Blues Forces-a sudjeluje na 3. Europskoj blues konferenciji u Španjolskoj Hondarribii te nastupa na 2nd European Blues Challenge-u u Berlinu 2012. godine.

  Ivan Mihaljević je bio poseban gost izumitelju električne gitare – Lesu Paulu na jednom od njegovih posljednjih nastupa (2008.) u Iridium Jazz klubu.
  Caracas u proljeće 2013. godine objavljuje singl "Zeleni Cvijet".

  Novim singlom „Na kraju sna“ najavljuje se daljnji autorski rad. Autor glazbe i teksta je Toni Janković, poznat kao i originalni pjevač Divljih Jagoda, dok aranžman potpisuje Caracas kao bend. Na novom singlu kao gosti sudjeluju klavijaturist Prljavog Kazališta Jurica Liekauff i saxofonist Ivica Premelč koji s Prljavcima od nedavno nastupa kao gostujući član.

  Pjesma je snimljena i mixana u zagrebačkom "Attic Room" studiju pod tehničkim vodstvom Ivana Mihaljevića, a mastering je obavio višestruki Grammy dobitnik Brad Blackwood u svom Euphonic Masters studiju (Memphis, U.S.A.).

  Za novi singl snimljen je video spot (kamera - Veselin Krstovski, montaža - Franko Dujmić) u kojem su osim kadrova iz zagrebačkog kluba Hard Place korišteni i kadrovi iz igranog filma „Iza sna“ koji je režirao Igor Filipović - Fila.

  Mladen Rakas i Marko Karačić se u filmu pojavljuju kao glumci te je tako i došlo do suradnje. Pjesma „Na kraju sna“ će se pojaviti na soundtracku, a film će premijeru doživjeti na jednom od filmskih festivala u regiji.

  Članovi benda: 
  Mladen Rakas (vokal, akustična gitara)
  Marko Karačić Karo (gitara, back vokal)
  Ivan Mihaljević (gitara, back vokal)
  Alen Frljak (bass gitara)
  Marijo Jakopović (bubanj)

  Izvor:
  službeni Facebook profil grupe Caracas

Albumi (1)
Songs (1)
Ostalo Ostalo

Hits 2097

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42