Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Screamo
Dodano Subota, 02 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 1:04:33
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Japan
Etiketa Temporary Residence / Rock Action Records
Tags

Review

Osmim po redu studijskim albumom ovi su japanski hardcore, noise/post - rockeri dokazali zašto ih se naziva kultnima.
 
Za one koji s radom Envya nisu toliko upoznati, jer Japan je ljudima koji ne prate tu scenu glazbeno dosta opskurna i nepoznata ali prije svega izrazito zanimljiva zemlja s mnoštvom kvalitetnih hardcore, punk, screamo i post rock bendova, evo par osnovnih podataka.
 
Envy je nastao 1992. godine te su tijekom godina postali kultni bend na Japanskoj hardcore/screamo sceni. Prvi album izdali su 1996. godine te se ta brojka do danas popela na 10 albuma od kojih su na posljednja tri prešli više na post-rock zvuk očito inspirirani prijateljskim vezama s Mogwaiem. 
 
Iako je Recitation izašao pred kraj prošle godine, zaista bi bila šteta o ovakvom remek djelu ljepote, jekastih gitarskih melodija i erupcije teških distorziranih djelova ne napisati pokoju rečenicu.
 
Envy je ovim izdanjem spojio sve moguće post žanrove u jednu cjelinu te su inovativnošću opet uspjeli začuditi i napraviti album koji biste mogli slušati do iznemoglosti.
Iako riječi, za razliku od naziva pjesama, nisu na Engleskom jeziku to zaista nije prepreka u osjećanju emocija i ljepote koju ovaj album nudi, zapravo japanski jezik nevjerovatno paše i daje Recitationu dodatnu dimenziju.
 
Svaku pojedinu pjesmu nije potrebno secirati nego je samo bitno reći da je odlika čitavog albuma strpljiva kompozicija samih pjesama koje kreću od neizmjerno polaganih amtosferičnih početaka, prelaze preko valova jekastih melodijica i završavaju eksplozijama distorziranih bombi, te samim time niti pjesme od 7 minuta ne postaju dosadne i manje zanimljive. Album kao cjelina je savršen i ako se prepustite da Envy preuzme kontrolu mogli biste se iznenaditi ljepotom koju oni nude. Teško mi je izdvojiti pjesme koje na ovom izdanju iskaču, ali kada bih morao to bi svakako bila Last Hour Of Iternity, A Hint and the Incapacity, Light And Solitude te vjerojatno i najzanimljivija 0 and 1 koju odlikuje sve ono što album nudi.
 
Zaista je šteta što se o Japanskoj glazbenoj sceni jako malo zna jer Japanci imaju i više od jednog konja za trku te zaslužuju da se i na njih obrati pažnja. Envy je Recitationom pokazao da je sam vrh Japanske ali i svjetske scene.
 
Tomislav Perica
Hits 500
Insomniac Doze « Insomniac Doze Envy Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42