Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2014
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Hard rock
Dodano Nedjelja, 21 Rujan 2014
Žanr Hard Rock
Length 43:24
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2014
Država UK, Europe & US
Etiketa Napalm Records
Catalog Number NPR 553
Edition details Izdavač: Napalm Records; Produkcija: Grave Digger; Datum objave: 11.7.2014.; Snimano: -
Tags Grave Digger Hard Rock Heavy Metal Metal Napalm Records Njemačka

Review

Jedan od bendova s duljim stažom na metal sceni su njemački Grave Digger. Ponosni predstavnici njemačke metal scene osamdesetih, objavili su sedamnaesti album „Return Of The Reaper“. Prilična je to brojka, no, dečki se ne daju godinama, već gomilaju stečeno glazbeno iskustvo i učvršćuju svoj status na sceni.

Novi album donosi kombinaciju hard rocka, heavy i power metala upakiranu u dvanaest pjesama, poletnih i snažnih da bi ih fanovi ovog benda mogli gromoglasno pjevati na njihovim koncertima. Imaju posebnu energiju, kompaktnu i proračunatu atmosferu s dozom emocija i čiste strasti prema glazbi koju stvaraju. Ništa neočekivano ili novo, no album kao cjelina izvrsno funkcionira i užitak ga je slušati.

Otvara ga istoimena pjesma „Return Of The Reaper“ čiji žestoki riff počne nakon snažnog vriska. Pjesme su više-manje s tematikom smrti te istovremeno imaju i lako pamtljive refrene. Vokal je, premda po karakteru hrapav, vrlo čist pa se lako stihovi vrlo lako razaznaju. Takva pjesma je „Tattooed Rider“. Brza i okretna je „Ressurection Day“ dok je malo kompleksnija, sporijeg tempa i uz mističan „elektrizirani“ uvod „Season Of The Witch“. Pjesma je to vrlo pjevnog, tj. melodičnog refrena uz odličnu zborsku dionicu koja dodatno doprinosi, pomalo tjeskobnoj, atmosferu. Jer, Only the good will survive, only the few will find salvation.

„Road Rage Killer“ joj je potpuna suprotnost, jedna od najbržih stvari na albumu, uistinu razvaljuje baš kao i „Satan's Host“. Rifovi su to koji će zagrijati atmosferu do maksimuma. „Dia De Los Muertos“ je prava hard rock pjesma s daškom osamdesetih, s tipično dobrom solažom. Tugaljiva i pesimistična balada „Nothing To Believe“ zatvara još jedno djelo u opusu Grave Diggera. Prilično teatralna, uklopila bi se u mjuzikle kao finale.

Zanimljiv album, klasičan, kako bi se reklo. Horda njihovih fanova sigurno će biti zadovoljna s ovim albumom. Dečki su dokazali da su, premda je smrt glavna tematika njihovih pjesama, još uvijek itekako živi i aktivni i spremni svojim rifovima i solažama osvajati bine diljem svijeta. Pazite se jer, The Ripper is back!

Maja Trstenjak

Hits 1004
Ballads Of A Hangman « Ballads Of A Hangman Grave Digger Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42